Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

GI-Pizza…

2012-04-06 @ 18:49

..eller nåt. Haha! Jag har ju gjort proteinpannkakor innan som jag skrivit recept på. Alltså utan mjöl plus fiberhusk istället. Idag gjorde vi en pizza på en botten av ägg, kesella, mjölk och fiberhusk. Samma recept egentligen som jag gör pannkakor på.

Jag fick inspiration från Jenny hennes recept–>HÄR<– när hon la upp recept på LCHF-pizza häromdagen. Enda skillnaden är på pizzabottnen är att jag bytt ut vispgrädde mot kesella och lite mjölk. Så alltså:

3 ägg

ca 1/2 burk kesella

1/2 dl mjölk

lite salt

fiberhusk ca 2 msk

vispa samman allt utom husken. när allt är blandat så vispa i fiberhusk. Låt stå så det tjocknar (tar ca 5 min) är det fortf för löst ta lite mer fiberhusk.

Bre ut på bakplåtspapper o in i ugnen på 200 grader ca 5 min sen ut igen o på med tomatpuré och det man vill ha som fyllning. Vi körde köttfärs, svamp och tomat. Sen in igen och låt stå inne ca 10 min sen ut igen o på med ost, in igen o sen stå några minuter tills osten smält. klart! ett par vändor in och ut i ugnen men haha lätt var det iaf.

Smaken då? Smakar mer som en ”köttfärspannkaka” än en pizza men det blev faktiskt gott iaf!

Det roligaste var när jag skulle skära upp pizzan och jag fick be Johan om hjälp för det gick inte, den var så sladdrig. Då sa Johan att det var som att lyfta över en gammal gubbe från båren till sängen på sjukan, man får ta sats och göra det snabbt, haha:D

IMG_0480
Kommentera


+ 1 = två