Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

havandeskapspenning

2010-12-13 @ 13:03

Hur lång tid tar det för försäkringskassan att göra ett beslut om havandeskapspenning?

Jag kommer inte kunna skicka in mina ansökningspapper förrän den 22 dec och kommer söka från o med  samma datum. Går det? Min sista arbetsdag är den 22e dec, som det ser ut nu. Men jag måste vänta tills dess med att skicka ut mina papper då jag måste räkna ut exakt hur mycket jag tjänat 2010 eftersom jag har eget företag. Först tänkte jag ansöka nu o skriva in min inkomst från 2009 men nu har jag räknat på min inkomst på 2010 o det verkar som att jag tjänat MINST 60tusen kr mer detta året vilket då kommer göra ganska mycket på min inkomst som mammaledig så därför vill jag ju kunna ansöka om den summan. Men frågan är hur lång tid tar det för försäkringskassan o ge ett beslut och kan man få ersättning för dagar som redan gått eller går man miste om dom dagarna då om man t.ex varit hemma i två veckor innan beslutet har tagits?

Ngn som har koll på detta? Snälla, berätta för mig isf! Vill inte ringa FK, dom är ju sååå otrevliga tyvärr.7 kommentarer på inlägget “havandeskapspenning”

 • Ellie

  Vet tyvärr inte hur det ligger till med havandeskapspenning men vad jag vet så får inte alla det och därför så kanske man måste vänta tills beslutet är fattat?. När det gäller mammaledighet med mammadagar så kan man sätta vilket datum man vill och vara hemma från den dagen även om man precis skickat in papperna för de ser endå att man varit ledig från det datumet. Dock är det en handläggningstid på ca 4 veckor så man vet om det. Som sagt det är det enda jag vet.

  Ring och fråga Försäkringskassan dom har öppet till 22 på vardagarna så det är bara ringa även om man får sitta i kö tusen år på kvällen haha!..

  2010-12-13 kl 13:08
 • annasdagbok

  Min vän fick havendeskapspenning från den dagen hon hade ansökt från men fick svar en månad efter och fick pengarna retroaktivt. Men jag vet att på deras sida finns en chat tjänst som jag brukar ta. Då får man chatta med en av personerna där men man måste formulera frågan tydligt. Då slipper man väntetiden för att prata med dom där otrevliga människorna!
  Tack för tipset med shampoot ska pröva så man inte blir helt flint :)

  2010-12-13 kl 14:12
 • sawiik

  Sv: Nä, fy vad läskigt att ni var så nära! Ja, det är nog säkrare att nätshoppa och smidigare. :)

  2010-12-13 kl 14:36
 • ajla

  Hej.. är oxå frisör och egen

  När jag ansökt om H.P så dröjde det ganska länge innan jag fick svar. Dels så slarvade dem bort mina papper, så jag fick typ vänta 2månader efter att jag gick hem. Då ansökte jag bara om 4v. Det är tydligen lite som lotto. vissa får hur smidigt som helst och andra får verkligen kämpa! Jag menar man stannar ju inte hemma om man inte beöhver, nästan roligare att jobba. Men kan man inte så kan man INTE!! fHoppas bara du inte är sent ute med din ansökan?!.. Lycka till

  2010-12-13 kl 17:04
 • kajsakavat

  FK har 30 dagar på sig från det att de fått in dina papper om havandeskapspenning (HP). Jag har själv ansökt om HP, de fick pappren 29 nov och väntar fortf. på svar. Så jag ringde för att kolla att de fått papperna och de hade dom, ett tips bara så det inte blir att de ”slarvat bort” etc…

  Jag jobbar som timvikarie inom vården så jag kan inte heller räkna ut 2010 årsinkomsten. Så därför bad jag FK räkna ut det, där jag skickade med alla arbetsgivarintyg för hur mycket jag jobbat hittills. Du kan väl också göra så, då slipper du vänta? Jag bifogade bara ett brev med min ansökan där det stod varför jag inte räknat ut (timvik.) och att jag ville ha hjälp.
  LYCKA TILL!!

  2010-12-14 kl 9:47
 • emeliecabezos

  Tack så mycket för tips! Kollade FK:s hemsida också o fick endel svar, samt att en vän till mig har en mamma som jobbar där så hon skulle kolla upp det åt mig! Det är en djungel det där lr hur ?! 😀

  2010-12-14 kl 10:50
 • caleri

  Ja, FK är inte att leka med.. svårt när det är första gången man har med dom att göra också .. Handläggningstiden är som sagt 4veckor.. men det där verkar inte stämma i alla fall.. Jag skulle skicka in papprena så fort jag bara kunde, nu är det ju jul o allt sånt där med.. lycka till med allt iaf;)

  2010-12-14 kl 11:07

Kommentera


− 4 = tre