Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hjälp

2011-03-24 @ 19:17

Måste bara kolla med er andra mammisar. Jag har nämligen ett litet ”problem” med Killian. Han är som en jävla igel över mig, kan inte släppa taget nångång. Han kan inte sova själv, han ska sova fastklistrad hud mot hud med mig och helst sova på min tutte som huvudkudde. Ja ni hör ju hur det låter och roligt ser det ut också. Vi har testat allt, lagt honom i sin säng, på fårfäll, bullat upp med massor av kuddar. Lagt mina kläder för att han ska känna min lukt, låtit honom ligga där en stund och skrika för att sedan trösta honom och sedan lägga ner honom igen. Ja ni hör ju, finns det ngt som vi inte testat??  På BVC säger dom att bebbar behöver massor med närhet iaf fram tills de är 3-4 månader. Ja det kan man väl förstå, men betyder det att man inte ska få en sekund för sig själv nångång??? Ska jag inte få borsta tänderna eller duscha på hela dagen i fyra månaders tid??? För just nu är det precis så det är. När Johan kommer hem kan jag om jag har tur ta en dusch eller ett bad, och då njuter jag ordentligt kan jag säga. Och hur bra sover man när man har en bebis fastiglad längs kroppen, jag känner att jag har fått jävligt ont i ryggen igen och det är inte bra. Är det bara min bebis som är såhär mammig eller finns det fler?? Det enda sättet som Killian kan sova själv på är då han sover på mage på en fårfäll i soffan eller i vagnen när vi är ute och går. Snälla hjälp mig, ge mig tips om ni har några!!!! Eller säg att det kommer ändra sig ni som har bebbar som är äldre och vet…9 kommentarer på inlägget “Hjälp”

 • gullan88

  Ett tips som en barnsmorska gav mig var att värma en vetekudde och lägga in den i Emirs säng och sen när det var dags för att lägga ner honom i sängen skulle man ta bort vetekudden. Då är sängen väldigt varm och gosig precis som din famn. På Emir funkade det! Hoppas det löser sig för er.

  Kram 😀

  2011-03-25 kl 13:59
 • Paola

  min dotter var också väldigt klängig när hon var så liten men det gick över sen när hon blev mer medveten om sin omgivning och ville upptäcka den =)

  2011-03-25 kl 16:08
 • Ellie

  Förstår att det är jobbigt! men så är det tyvärr. Vissa bebisar är mer mammiga än andra men det är bara att ge mycket närhet i början och se till att pappa också har honom nära sig (gärna hud mot hud) så när han kommer hem så kan han ta hand om honom och ändå känna trygghet. Jag kan själv inte duscha när jag är hemma själv utan får göra det på kvällen när min man kommer hem. Dock lovar jag att de blir bättre när han blir lite äldre. Min tjej blir lite mer självständig nu (är 2 månader nu) och jag lägger henne i babysittern med sitt babygym eller sätter henne framför tv det är det bästa hon vet. Då kan jag diska lite och fixa andra saker.

  Sedan går bebisar igenom 7 olika utvecklingsfaser under sitt första levnadsår vilket innebär att de skriker mer, är extra ”mammiga”, etc och det är bara ett tecken på att de håller på att utvecklas, dessa faser kommer när bebisen är ca 4 veckor, 8 veckor, 12 veckor etc. Har läst det i en bok om just det ”växa och upptäcka världen”. Förstår man dessa faser så blir det lite lättare som mamma att vara lugn när dessa ”håller på”. Enligt forskning går alla bebisar igenom dessa faser nästan exakt i samma vecka/månad +- någon vecka ev. Låna den boken och läs, det är ett stort tips!…

  massa kramar

  2011-03-25 kl 22:13
 • Sofia

  Förstår dig absolut, jag har dessvärre inte upplevt samma sak..Jag ammar iof inte så hon har väl aldrig riktigt vant sig vid närheten på det sättet…Jag tror att alla bebisarna är olika och vissa vill ha massa närhet o andra behöver mindre…Hoppas det löser sig, lite tid för sig själv måste man få..hur mycket sover han på dagarna då? Hinner du göra ngt då eller måste han sova på dig???..
  KRAM o hoppas att allt löser sig….

  2011-03-25 kl 22:19
 • annasdagbok

  Jag ger tipset som den första. Jag hade Denver insvept i en filt som han fortsatte ha på sig när jag la ner honom i sängen. Sen hade jag rullade filtar ovanför huvudet så att det fick sängen att verka mindre som om han låg i magen. Sen som du skriver att ni ändå försöker att han får ligga där en stund tror jag funkar för dom måste förstå och lära sig att vara lite själva. Men det kommer att bli bättre :)
  Det är ju alltid skönt att få sin egen tid och iallafall få kissa i lugn och ro :)

  2011-03-26 kl 12:09
 • gullan88

  Svar: Hoppas det löser sig för er snart. Det är bara att prova olika metoder. 😀 Jag har såriga bröstvårtor och Emir ville inte ta tutten det första dygnet utan fick ersättning. Därför har det varit jobbigt med ammningen den första tiden. Men jag tror det löser sig snart, eller jag hoppas på det.

  Ha en bra lördag.
  Kram

  2011-03-26 kl 18:43
 • Louise

  köp en bärsjal och låt lillen få sin vilja igenom…( det är itne alls så svårt att knyta dem som man tror! )… han behöver väl er närhet. Emilia är likadan, och jag tror att man vinner på att ha dem nära ( men bekvämt, för ens egen skull ). Hon sover mellan oss i sängen, tätt ihopaklämd, och för varje dag som går kan hon ligga ensam en liiiite längre stund. Så det blir bättre!

  kan tillägga att dusha och borsta tänderna.. och äta och kissa…. har jag fått göra när danny kommit hem… eller med en skikandes bärfis på golvet…

  2011-03-27 kl 9:03
 • caleri

  Har haft, och har precis samma problem , men det har blivit bättre.. Millie var fastklistrad i början, var för några veckor sen som jag kunde lägga ner henne i vaggan på kvällen, men efter första nattmålet så sov hon kvar i vår säng.. Nu har jag skaffat en bebisgym, och där kan hon ligga själv ett bra tag.. vad det nu är.. ca 30min;) bättre än 0 som det var tidigare.. så jag tror helt enkelt att du får vänta, det går nog inte att göra något.. så sa dom till mig med.. Du får stå ut, det blir bättre tjejen!!KRAM

  2011-03-29 kl 11:34
 • caleri

  tack, er grabb är såå söt han också!! :) ja, babysit är bra, har han nåt att titta på där? Tycker också babysit är bra, men det är ju roligare med gymmet då dom har något att se på:) Allt bra här..hoppas det är samma med er!!!:)

  2011-03-29 kl 12:46

Kommentera


3 × tre =