Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

statiskt hår?

2010-12-14 @ 16:46

här kommer tips mot statiskt hår!

För det första måste man grunda med att ha ett bra schampo o balsam/inpackning. De som finns inne på Ica innehåller massor med siliconer som lägger sig som en hinna på hårstråt och täpper till. Köp produkter på salong eller beställ på nätet, det finns massor med sidor som säljer ut billiga ”frisör”-schampon & produkter. De har en högre kvalité och jobbar mer inifrån hårstråt och ut istället för bara på ytan. När du har tvättat håret och haft balsam/inpackning så bör du ha ngn slags leave-in produkt i fuktigt hår. Detta för att skydda håret från sol, vind, vatten, kyla, värme etc. Många leave-ins har värmeskyddande effekt så om du fönar eller plattar håret regelbundet så leta efter ngt med värmeskydd i!

Leave-ins brukar ha ungefär samma konsistens som balsam men det finns olika varianter, även som olja eller gel. Själv använder jag både olje-baserad och balsamliknande leave-in eftersom jag har torrt och ganska tjockt hår som behöver mycket fukt. Har du t.ex tunt och kanske lätt för att få fett hår skulle jag rekommendera en leave-in med mer gelkänsla, alt en balsam-leave-in. Många tror att man kan strunta i vanligt balsam bara för att man har leave-in, så är INTE fallet!

När du sedan har torkat ditt hår med leave-in, antingen låtit det självtorka eller fönat så avslutar du med en torr spray. Torr spray motverkar oftast statiskt hår, men samma sak här, köp en bra spray hos frisör eller på nätet av de produkter du vet säljs endast på salong.

Undvik även att tvätta håret för ofta, schampo torkar ut håret och i kombination med den torra luft vi har under vintern blir det lätt statiskt. Många tvättar håret varje dag vilket är alldeles för ofta. Var tredje till var fjärde dag tycker jag är bäst. Tvättar man varje dag så tas det naturliga fettet bort hela tiden och huden producerar nytt fett snabbare, därav att många kommer in i en ond cirkel och får fett hår så snabbt att de ”måste” tvätta håret varje dag. Satsa då på ett bra schampo t.ex. volymschampo som är lite uttorkande för fet hårbotten och försök sedan att tvätta håret mer sällan, det tar ett tag men till slut vänjer sig håret! Man kan om man tycker det är jobbigt, skölja håret varje dag och ha balsam i, men använd bara schampo var tredje dag.

Kolla här om ni vill ha tips på produkter för statiskt hår!

Lycka till :)5 kommentarer på inlägget “statiskt hår?”

 • sawiik

  Skitbra tips!!! Tack så mycket! Jag använder Bed Heads shampo & balsam för slingat hår (dumb blonde) men har inga slingor för tillfället. 😉 Ska göra det snart dock. :)
  Tvättar håret gör jag varje dag med shampo så jag ska testa att bara ha balsam i. :)

  Jo, man vill ju ha tips när man frågar men jag ska testa en ny frisör som dessutom är billigare. Onödigt att gå till en som gör halvdana jobb! Men deras te`är gott. haha!

  Sv: Ja, jag ammar och äter normalt. Jag går fortare ner i vikt ju mer jag äter och med mycket fett! Man behöver ju mer energi och så för att Love tar en hel del när han äter.
  Och jag rör knappt inget på mig, är mest inne och slappar. fast det beror på vädret och hur vi bor.

  Ha en superbra kväll! Kram

  2010-12-14 kl 17:58
 • annasdagbok

  Jag brukar tyvärr använda produkter från ica :) Men när jag använder leave in produkter så tycker jag alltid att håret blir fettigare, är det för att jag använder fel? Jag håller alltid på med mitt hår också kanske därför! Har mycket hår fast väldigt platt:) Ska fixa håret på torsdag så kanske ska passa på att köpa en bra inpackning då!

  2010-12-14 kl 21:09
 • sawiik

  Jamen dåså, ska kolla på annat shampo/balsam. Inpackning behöver jag snart köpa ny. :)

  Tack så mycket för dina tips! Kram

  2010-12-15 kl 1:22
 • fian- gravid i v36

  Hittade till din blogg. Lämnar ett litet fotspår att jag varit här 😉
  Jobbar oxå som frisör :)

  2010-12-16 kl 14:42
 • kajsakavat

  skitbra inlägg! då vet man vad som behöver göras 😀
  det är många som vill ha glansigt hår, men jag har så glansigt att det liksom blir glatt och platt istället. Nåt problem som du hört tidigare?

  2010-12-16 kl 15:03

Kommentera


tre + 2 =