Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

virusprickar..

2011-09-23 @ 14:26

Upptäckte massvis med röda prickar över hela Killians kropp. Mest centrerat på ben o armar. Tyckte att han var lite röd-prickig på ryggen igår när vi badade men det var så lite så jag tänkte då att det kanske var pga duschcremen eller dylikt i badkaret.

Nu när jag matade honom så såg jag att hela knäna var fulla med prickar. Ringde genast till BVC o vår sköterska Carin (toppenkvinna) o hon lugnade mig o sa att detta kallas ”virusprickar”. Barn får tydligen ofta detta som en eftersläntare till feber o infektion i kroppen. O killis har ju haft feber i två dgr (idag är han feber fri).

Jag hade ju innan målat upp en bild av att han blivit smittad av tex vattkoppor på minisats eller liknande… eller att han har den blodsjukdomen wiskott aldrich som vi har i släkten. Min storebror har bl.a. den och flera av mina kusinbarn. Denna sjukdomen yttrar sig nämligen oftast i röda prickar på kroppen. Pratade med läkaren på SÖS för ett par veckor sedan bara, som gjorde tester på Killis för flera månader sen. Han sa då att hans blodplättar hade jättebra värden och att risken att Killian har sjukdomen är minimal. Vi kommer dock göra en uppföljning om ca 1 år för o vara extra säkra!

bild

Prickig korv:)3 kommentarer på inlägget “virusprickar..”

 • MissJoi

  Ser ut som värmeutslag oxå. Är det värmeutslag är det borta på några timmar eller upp till ett dygn. Kram

  2011-09-23 kl 18:39
 • emeliecabezos

  aha! a vi får se hur det ser ut imorgon :) men hur kan dom få värmeslag såhär på hösten:) eller menar du ifall han sovit o blivit svettig eller så?

  2011-09-23 kl 19:09
 • MissJoi

  Absolut kan de få det. Olivia har det just nu över hela ryggen och magen. De kan ju svettas och bli varma på hösten med ;). Det är totalt ofarligt iaf.

  2011-09-23 kl 20:10

Kommentera


9 − = åtta