Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Gissa när bebisen kommer och vinn fina priser!

2016-04-11 @ 21:09 

Oj vad det var längesen som jag bloggade på MinBebis nu, snart 2 år sen! Jag ser att det är många som fortfarande kikar in här så jag tänkte titta in och säga att ni är välkomna in till min nya blogg Pasmallen.nu

Jag är just nu höggravid. Ja, ungefär så höggravid som det går att bli, bebis är nämligen beräknad om så lite som 3 dagar! Helt galet!!!! Det är så himla spännande! För att öka spänningen ytterligare så har jag startat en gissningslek med finfina priser från Jollyroom!

Gissa på kön, datum, klockslag, vikt och längd. Den som har flest rätt vinner och får välja en av vinsterna på bilden, värde upp till 1999 kr! :-) Tävlingen hittar ni HÄR!

Det går också bra att tävla på min instagram @pasmallen.nu och därmed få en extra vinstchans eftersom ni kan välja en ny gissning där :-)

gissa och vinn

Hejdå minbebis!

2014-05-14 @ 13:20

Nu tar jag mig vidare till nya utmaningar! Jag har en viss förkärlek till MinBebis så det är ett stort steg för mig att ta mig vidare, men nu har jag bloggat här i två år. Jag har letat mig upp på topplistan och faktiskt ändå upp till första plats och där har jag varit länge nu! Jag har fått många fantastiska bloggläsare och nu hoppas jag att ni fortsätter att följa mig även på min nya bloggadress!

Nu kommer jag blogga som toppbloggare på Loppi.se . Ni hittar mig här:

http://blogg.loppi.se/pasmallen

Tack minbebis för min tid här! Vi kanske ses igen nån gång i framtiden!

20140514-012254.jpg

Mer action i Göteborg än i favelan i Brasilien

2014-05-13 @ 20:34

Jag vill inte vara okänslig eller så, men just nu verkar det vara mer action i Göteborg än här i favelan i Brasilien! När jag berättade för en del där hemma i Sverige att vi skulle bo i favelan i Brasilien så kändes det ibland som jag fick lite dömande blickar, eller att jag gjorde något dåligt för vårt barn. Ibland kändes det till och med som att vissa tyckte att jag var oansvarig även om dom inte sa något till mig. Visst så är det mera våld här i Brasilien än vad det normalt är i Sverige. Det är tryggare i Sverige, sjukvården är bättre i Sverige och skolan är bättre. Men vi har ju inte flyttat hit. Jag är säker på att vi gjorde rätt genom att åka hit. Det är viktigt både för Lucas och för Jairs familj att få tid tillsammans.

Min mamma berättar att det är skottlossning var och varannan dag i Biskopsgården och igår var det en skottlossning i Majorna, nära en mamma jag känner, där en man dog! Vart är Göteborg på väg egentligen!

20140513-153428.jpg

Tandsebisse 6 är född!

2014-05-13 @ 19:34

Nu under förkylningen föddes äntligen tandsebisse nummer 6, eller jag iaf rätt säker på att den sticker upp under tandköttet. Det är svårt att se och känna får jag inte. Lucas förstår sig fortfarande inte på sina bitleksaker så när det kliar tuggar han på sina fingrar istället.

Just nu äter Lucas sådär, men han äter iaf mer än vad han gjorde när jag nattammade. Jag antar att detta beror på tandsebissarna och förkylningen. Vissa dagar ger vi honom 1-2 flaskor med mjölkersättning, men vissa dagar ger vi ingenting. Vi tar bara till mjölkersättningen när han inte vill ha något annat, eftersom han verkar gå upp så långsamt i vikt så tycker vi det är viktigt att han äter mat i första hand.

Något annat jag har märkt nu sista
tiden är att Lucas är väldigt mammig. Det är bara mamma som gäller just nu. Han har aldrig varit mammig innan och särskilt inte här, men nu sträcker han sig ofta mot mig om han är med pappa och ropar Dadadadada som betyder mamma :-) Visst är det underbart att kunna lugna sitt barn genom att bara hålla barnet, men det är också otroligt krävande att aldrig kunna ha händerna fria. Till exempel när jag vill blogga och får blogga med en koala hängandes runt halsen!!!!

20140513-143245.jpg

Det blir nog en vuxensäng

2014-05-13 @ 18:21

Tack allihopa för svaren kring spjälsäng, växasäng och enkelsäng! Det här är just precis varför som jag bloggar om funderingar jag har för jag får alltid så bra svar och nya perspektiv på olika saker. Jag har alltid blivit kanonnöjd med allt jag köpt på inrådan av er, till exempel vår barnvagn där hemma i Sverige :-)

Nu funderar jag på om vi kanske skulle köpa en enkelsäng så som Sandra hade köpt som gick att dra ut till en dubbelsäng och som hade förvaring under. Det lät ju faktiskt väldigt praktiskt, det blir nog att skicka iväg ett mail till Sandra lite senare för att fråga var dom har köpt deras säng!

Jag har faktiskt aldrig tänkt på det där att man måste byta madrass lite då och då om man köper en växa-säng och det som Sanna skrev att det skulle vara pinsamt att ha en spjälsäng ända till 10 års ålder bara för att mamma tyckte att den var snygg, det hade jag heller aldrig tänkt på. Nä, Stokke Sleepi är inte längre än dröm… Jag tycker fortfarande att växa-sängarna är otroligt söta och hade gärna haft en sån, men argumenten om att det är mysigt att läsa saga och ligga jämte när barnet är sjukt överväger.

20140513-131901.jpg

Spjälsäng eller växa-säng?

2014-05-13 @ 13:30

Igår skrev jag om Stokke Sleepi som är en spjälsäng som fungerar som en växa-säng. Jag tycker också att den är för dyr och man kan köpa 3 sängar för det priset, så även om jag drömmer om den för jag tycker faktiskt att den är väldigt snygg! Så funderar jag idag på lite mer realistiska alternativ för vår budget, på spjälsängar.se fanns det massor i olika prisklasser.  Men idag tänkte jag att istället för att köpa en spjälsäng när vi kommer hem kanske vi kan gå över direkt till en växa-säng. Hur länge använder barn en spjälsäng överhuvudtaget?

En mamma jag känner bytte till en vanlig säng innan barnet ens hade fyllt 1 år. Hon sa att det hade gått jättebra. Dom hade lagt kuddar/madrass på golvet om barnet trillade ut. Dom sa att det var väldigt smidigt för när barnet inte kunde sova så kunde dom ligga jämte i sängen. Mycket bekvämare än att stå dubbelvikt och klappa i rumpan. Jag känner mig tveksam till att ligga jämte. Jag är rädd att det ska bli en vana om man köper en vuxen enkelsängar istället för en barnsäng… Jag är rädd att Lucas inte ska lära sig att somna själv om vi jämt ligger jämte. Men jag tycker det låter bra att slippa stå dubbelvikt över en spjälsäng, att kunna sitta jämte sängen istället.

Jag funderar nu på om vi kanske skulle köpa växa-säng direkt istället för att köpa en spjälsäng som han snart växer ur. Visst han kanske ramlar ur sängen men vi kan ju ha en madrass på golvet ett tag tills han verkligen har lärt sig att ta sig ur sängen utan att slå sig… Är det nån som har erfarenhet av det?

När bytte ni ut spjälsängen mot en barnsäng? Någon som har bytt till barnsäng för tidigt och har dåliga erfarenheter?

20140512-122847.jpg

 

Kontraktet signerat!

2014-05-13 @ 01:10

Nu är kontraktet på nya lägenheten signerat, inscannat och mailat till hyresvärden! Inflyttsdatumet hade vi visst tagit fel för det var 1:a september och inte 1:a augusti. Så jag hinner börja jobba igen innan det blir dags för flytt. Men eftersom vi flyttar en sån liten bit så kommer ju flytten bli busenkel :-) Jair är pappaledig hela september så han kan greja lite med uppackning av flyttlådor och sånt när Lucas är på dagisinskolningen. På mitt jobb har jag för mig att man får permission för flytt, men annars bor jag nära mitt jobb så jag kan greja lite på eftermiddagarna :-)

20140512-173043.jpg

Lek och bus i Brasilien

2014-05-12 @ 23:40

Det är blåsigt och regnigt här och vi har varit förkylda så vi har hållt oss hemma. Men nu mår både jag och Lucas bättre och jag har tröttnat på att bara vara hemma, så vi bestämde oss för att gå ut en sväng. Utanför shoppingen stötte vi på vår finaste vän Leo så vi gick och käkade tillsammans och sen tog vi en tur till lek- och spellandet Game Station där Lucas fick leka i bollhavet. Jag visste inte ens att det här stället fanns, men hit ska vi definitivt ta med oss Bruna nästa gång! Inträdet i lekavdelningen är bara 12 kronor. Lite skillnad mot Lek och Buslandet på Hisingen som kostar 110 kr för barn över 1 år (om jag inte minns helt tokigt). Fast det här leklandet är i och för sig pyttelitet, men jag tycker ändå att det där på Hisingen är väldigt väldigt dyrt! Dessutom är det nästan aldrig någon där på vardagarna, dom kunde ju tjänat lite mer pengar om dom hade haft halva priset på vardagarna….

20140512-175113.jpg

Drömmen om en Stokke Sleepi

2014-05-12 @ 15:50

Nu när Lucas ska få ett eget rum så behöver vi skaffa en säng till honom. Spjälsängen han har är i samma storlek som en vagga så den är alldeles för liten. Så nu är vi på jakt efter en ny säng!

Helst hade jag velat ha en sån här Stokke Sleepi, men dom är så himla dyra. Just nu på Lekmer.se är den något nedsatt och då kan man få den för 5695 kr, men då tror jag att den kommer utan madrass. Madrassen kostar 1195 kr. Ni hittar den HÄR! Men det hade varit väldigt praktiskt eftersom det är en spjälsäng som fungerar som en växasäng :-)

20140512-103154.jpg

20140512-103210.jpg

Stokkes Sleepi fungerar alltså ända upp till 10 års ålder! Så himla smart! Och så är den snygg också! Men det känns som den skulle gräva ett stort hål i plånboken just nu så om jag inte hittar en begagnad så får detta förbli en dröm…

 

Här ska vi bo!

2014-05-11 @ 18:24

Häromdagen gick mamma förbi huset där vi ska bo och tog en bild och skickade. Jag har inte sett det färdigt förut för när vi åkte till Brasilien höll dom på att bygga upp det här. Byggnaderna såg bara ut som tomma skelett!

20140511-132430.jpg

Mer inspirerande läsning: