Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

4 husmorstips mot myggor

Här i Brasilien har jag lärt mig en hel del om vad myggor inte gillar. Här där vi är nu kommer myggorna två timmar innan solen går ner och sen attackerar dom dig hela natten om du inte använder någon myggsprej. Det är inte så mycket myggor här så att du behöver sova med myggnät, men det är ändå tillräckligt för att få så många myggbet att det känns som du håller på att bli galen på grund av kliandet. Här kommer några tips som jag har lärt mig här i Brasilien.

Bränna kaffepulver så att det ryker – du lägger helt enkelt vanligt bryggkaffepulver i en kopp (fyll ungefär halva koppen) och sen tänder du kaffet med flera tändstickor som du sticker ner i kaffepulvret. När de börjar ryka är det klart. Låt det ryka och så länge det ryker och du har koppen nära dig så håller myggorna sig borta :-)

Några droppar koncentrerat lavendelextrakt med vatten i sprayflaska – spraya blandningen i rummet där du är. Det luktar gott samtidigt som myggorna håller sig borta, alltså win-win :-)

Några droppar koncentrerat lavendelextrakt i ett sojaljus – Samma sak här, det luktar gott och myggen håller sig borta :-) Men nu undrar ni kanske, varför just sojaljus, jo för det är så mycket bättre för lungorna än vanliga ljus. Men har man inte det går det lika bra att droppa lavendel i ett vanligt ljus.

Använd fläkt när du sover – myggor gillar varken vind eller svala kroppar. Myggorna bits helt enkelt inte om du har en fläkt riktad mot dig hela natten. Funkar till och med bättre än luftkonditionering! Det är bara att lära sig att sova med oväsendet :-)

Har du något bra husmorsknep mot myggen? Dels gärna med dig!

2 reaktioner på ”4 husmorstips mot myggor

  1. Antihistaminer funkar mot klådan/svullnaden!
    Inte mot själva myggan/bit viljan. När den väl bitit, är klådan och svullnaden en allergisk reaktion och därför funkar det med antihistaminer. O, nej det är inte farligt att prova. Att du ”Emelie” slipper myggen har inte med allergimedicinen att göra, du tillhör helt enkelt den lyckliga del av befolkningen som myggen inte tycker luktar gott. Antihistaminer hjälper bara till en viss gräns, jag o min pappa tillhör de som det knappt hjälper, möjligen lindrar lite. Myggen/knotten älskar oss. Fastän vi tar sprejer och gör allt man ska så biter dom så det motsvarar bisting, stora regäla svullnader. För oss gäller bara hålla sig undan/inomhus eller heltäckande kläder/myggjacka :-( .
    Önskar Jag hade råd att köpa en ”mosquito magnet”, det tror jag på. Blir nog en ”Thermacell” först pga priset.
    Ett annat tips för att lindra klådan är ”MyggA på bettet insektsgelgel”
    Mycket skönt.

  2. Antihistaminer! Dvs vanliga allergitabletter, typ clarityn. Jag äter dessa hela våren och sommaren pga allergi och får aldrig myggbett nästan. Är vetenskapligt bevisat att fungera också hörde jag läkaren på Nyhetsmorgon säga. Dock vet jag inte hur bra det är att äta tabletterna om man inte är allergisk…
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem × 3 =