Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

10 myter – flicka eller pojke

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
Jag: Hmmm…. magen är ju inte hög än iaf.. men jag är ju bara i vecka 18… Ok, men det tyder väl att det är en pojke då. 1 – 0 till pojkbebis.

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
Jag: Det här kommer jag inte kunna göra innan ultraljudet, ingen BM har kollat hjärtslagen ännu, men jag ska försöka komma ihåg vad hon säger för att se om det stämde iaf. 

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
Jag: Nej, glass är verkligen inte min grej. Lakrits och sura frukter är det som gäller här. Måste ju tyda på pojke då. 2-0 till pojkbebis. 

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Jag: Jag var 24 år när jag blev gravid och nu är det ju 2012, så då är det en poäng till flickbebis. Ställningen är nu 2-1 till pojkbebis.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
Jag: Ja, verkligen! Massa mer finnar, men framförallt massor av pormaskar, så här mkt pormaskar har jag inte haft sen jag var 12-13 år!!!! 1 poäng till flickbebis, ställningen är nu lika! 2-2!!

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Jag: Japp, den pendlar. Ett poäng till flickbebis. Ställningen är nu 3-2 till flickbebis!

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern – eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
Jag: Nej inget illamående här inte! Ett poäng till pojkbebis. Ställningen är nu 3-3, lika igen!!! Spännande!!!!

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Jag: Än så länge har inga ben svullnat upp eller så… Ett poäng till flickbebis. Ställningen är nu 4-3 till flickbebis!

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Jag: Hmm… det spelar ingen roll faktiskt. På vänster sida ligger Jair, ibland vill jag sova med huvudet på hans bröst och ibland vill jag att han ska hålla om mig. Det är nog 50/50.

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Prova här!
Jag: Jag är född 21 juli 1987 och bebis blev till i magen 23:e juni. Enligt testet blev det en flicka! Så ett sista poäng går till flickbebis, alltså så är ställningen 5-3 till flickbebis!! 

Resultatet visar alltså att det kommer bli en flicka!!

Jag har ultraljud nästa torsdag, fortsätt gärna att gissa tills dess!!! 😀

11 reaktioner på ”10 myter – flicka eller pojke

 1. Ja jag har bokat privat ul i mitten av nov. Man ska tydligen vara i v. 24 minst för att de ska titta på könet. Så jag få vänta 4 veckor till.

  1. Jaha ojj… men tiden går fort!! I göteborg brukar dom säga på RUL vilket kön det är på bebisen om dom kan se det, annars om man absolut vill veta och dom inte kunde se det så antar jag att man får vänta till runt v.24 här också. Men då har du din överraskning kvar ett tag till :-)

 2. Angélica, visst är det häftigt hur säker man kan vara på att det är en pojke/flicka i magen men egentligen, hur ska man kunna veta?

  Sharand, jag förstår att du är extra nyfiken då! Ska ni göra ett extra ultraljud för att se könet?

 3. 5-2 till flicka haha.
  Vi kunde inte se på UL igår om det är flicka eller pojke och jag är så nyfiken på att veta. :)

  Jag kommer nog oxkså göra bikarbonattestet, det verkar ju kul 😀

  Var hittar man ryska kalendern? Skulle gärna testa den också 😀

 4. Jag tror du får en liten flicka :)
  Nu är jag helt övertygad om att vi har en liten Oliwer i magen!
  Har gjort bikarbonattestet men kunde inte riktigt tyda vad trots att jag gjort det tre ggr 😉
  Dessutom säger en del att man ska röra om i muggen och en del inte, det blir ju lite reaktion när man rör om liksom 😉
  Ska kolla ryska kalendern och göra ditt frågetest ngn dag :-)

 5. Jag ska absolut testa bikarbonat nu när ni alla har tipsat om det!! Johanna jag ska kolla den ryska kalendern också :)

  Tessan jag tror att det är en liten pojke i min mage! Jag känner mig så säker att jag till och med skulle bli chockad om det visar sig att det är en liten flicka! Jag vet inte varför jag känner mig så säker på det!! Haha!! Jag är väl knäpp kanske!! Eller så har jag rätt!

  Men visste är det kul att se om myterna stämmer 😀

 6. När jag plussade tänkte jag direkt en liten pojk. På rul kunde de inte se kön då bebis svängde och flängde runt. Jag har spytt och mått illa sedan v 8 är i v 37 nu :) spyr fortfarande, har endast fått en gravidmage som inte syns bakifrån dvs en pojkmage, och hjärtljuden har legat kring 145-160 ungefär, i vecka 34 gjordes ett extra ultraljud pga min vikt nedgång och fick då se en alldeles underbar perfekt liten pojke :)
  Jag tror man ska lita på den första känslan :)
  Lycka till med graviditeten, själv räknar jag ner dagarna nu, 23 dagar kvar!

 7. Kul med massa test! För mig blev det ungefär 50/50 😉 Men ang kommentaren här om bikarbonat så ska jag ta & testa det, verkar spännande!

  Har du någon egen känsla om vad det är för kön? Jag har nästan hela tiden fått en känsla av att det är en liten flicka i min mage, ska bli så sjukt spännande & se om det stämmer 😉

 8. Hej Emma!
  Jag fick ett tips av min syster om ett test man kan göra hemma, för skojs skull.
  För att se om det är pojke eller flicka.
  Om man har bikarbonat hemma kan man göra såhär:

  Man ska ta två teskedar bikarbonat (ej bakpulver) i en PLAST mugg kissa i muggen (ca lika mycket som bikarbonat) och rör om

  bubblar/ skummar eller pyser det är det en pojke
  händer det absolut INGET är det en flicka.

  det sägs att syran i urinen ger effekt på bikarbonatet om man väntar en pojke :)

  Har inte själv testat! Men är man otålig kan man ju prova! :)

 9. Åh, spännande, det blev 50/50 för mig ungefär.
  Sååå spännande det här.

  Har du sett den ryska kalendern?
  Den har stämt på ALLA jag känner.

  Jag tycker du ska prova the baking soda, så kan vi se om några veckor om det stämt på oss. :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 2 = fyra