Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Frågor och svar mat och amning

Hur tar han det när ni inte ammar så han vaknar? Vad gör ni för att han ska somna?
Svar: Vi försökte först med att ta upp honom i famnen och lugna honom och sen lägga ner honom. Det funkade dåligt. Ibland somnade han och fortsatte sova när man la ner honom, men det funkade nästan aldrig när han vaknade runt 4-snåret. Nu har vi provat att ge honom mjölk i flaska och då har han somnat om utan bröst.

Har det ordna sig med Lucas aptit?
Svar: Ja, nu äter Lucas bra. Han äter nästan en hel barnmatsburk på en måltid. Vi lagar till och med egen mat nu som han äter utan problem!

Jag har tänkt på det här med natt och dag amning. Det här att Lucas gärna snuttar hela natten, har han alltid gjort det eller började det för ett tag sen? Har också alltid samsovit med min son, 9 mån och det har funkat bra tills för några veckor sen. Tänkte nästan sluta amma/samsova. Men så läste jag om separationsfasen, som pågår precis i den här åldern. Undrar om det kan va det för Lucas också nu? Min son vill också amma hela dagarna nu, vilket han inte gjorde innan.
Svar: Lucas har alltid nattammat. Men ett tag i Sverige så gjorde han inte det. Jag tog fighten med honom i en natt och efter det sov han utan att vakna på 8-7 timmar per natt. Dom första nätterna var det en fight, men alltid efter fighten så sov han hela natten utan att vakna. Första gången flög jag upp ur sängen när jag vaknade för jag trodde att han hade slutat andas eftersom han inte hade vaknat! Nu verkar inte den här metoden alls funka, så nu börjar jag faktiskt fundera på om det inte är som du säger, separationsfasen som spökar…

Finns det inga som säljer ekologiskt från sina gårdar i Brasilien?
Svar: Jag vet faktiskt inte riktigt…. Tror det kan vara svårt att ta reda på om det verkligen är ekologiskt. Men det finns väl marknader med grönsaker etc.

2 reaktioner på ”Frågor och svar mat och amning

  1. Fast det att dem inte ska dricka mjölk innan 1 år är ju mest för att mjölken tar stor plats i deras mage. Så att dem inte orkar äta annan mat. Ger man lite nattetid har det nog ingen inverkan på hur dem äter under dagen.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 1 = två