Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Gravidförsäkring eller inte?

Den här damp ner i brevlådan idag. Jag tyckte det var lite roligt eftersom liten i magen hade sparkat på sin mamma av o till hela dagen o nu känns det faktiskt ibland som min mormor beskrev som en fjäder som stryker på insidan.

20121004-220730.jpg

Men nåt jag har funderat på är: ska man teckna en gravidförsäkring eller inte? Försäkring gäller ju inte bara åkommor som jag kan drabbas av (för det tror jag mina vanliga försäkringar täcker) utan den gäller ju för medfödda allvarliga fel hos bebisen om man nu skulle ha den oturen och bebisens första sex månader… Jag tror jag ska sätta mig o läsa lite om gravidförsäkringar i helgen o se vad dom gäller o kostar. Jag har tecknat 2 st gratis men ska man teckna en också som man betalar för? Har nån av er tecknat gravidförsäkring? Varför i så fall eller varför inte? Jag vill gärna ha lite goda råd om detta o veta vad ni andra tycker?

4 reaktioner på ”Gravidförsäkring eller inte?

  1. Tack för era tips, det är verkligen uppskattat! Tes, det där med hjärtfel har jag faktiskt tänkt på. Det känns som det är en sjukdom som man verkligen behöver försäkringen till…. Jag hade faktiskt ingen aning om att man kunde få ut för foglossning på gravförsäkringen! Jag tror faktiskt att jag gör som du och Tessan. Jag ska läsa in mig lite och sen får jag se vilken av alla i djungeln som jag väljer! :)

  2. Jag tecknade en gravidförsäkring jag med, en sådan med utökat skydd hos Folksam för 1050 kr. Just för att jag läste mycket om den och det ingick mycket, man vet ju aldrig vad som händer liksom, varken under graviditeten, förlossningen eller efteråt.. Jag känner mig tryggare nu när jag vet att jag har den, och det är ju trots inte så mycket pengar det handlar om, i och med att den gäller till barnets 6-månadersdag :)

  3. Hej
    Jag tecknade en gravidförsäkring när jag var gravid via Folksam eftersom jag har alla andra där. Gjorde det just för att kusinen till Odin föddes med hjärtfel, så vi tvekade aldrig angående det. Och nu iefterhand är jag glad för det, för jag tror inte att man får ut för foglossning m.m på din vanliga, och eftersom jag hade sån otur i min graviditet så fick jag lite ersättning och även efter när Odin hade gulsot så vi fick ligga på bb en vecka. Vi betala 1050 kr och sammanlagt har vi fått 2600 kr.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = tio