Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Hur får man mjölken att sina?

Finns det några husmorsknep för att få mjölken att sina? Jag har bara mjölk i det ena bröstet numera men om jag inte ammar på två dygn så gör det ONT! Jairs mamma sa att det finns vissa vitaminer som får mjölken att sina. Det skulle vara skönt om mjölken kunde sina lite snabbare nu så jag slipper vara så orolig för mjölkstockning. Om jag inte hade ammat inatt så hade jag behövt gå upp och pumpa för annars hade jag nog fått mjölkstockning.

Någon som har nåt tips på nåt husmorsknep?

10 reaktioner på ”Hur får man mjölken att sina?

 1. I’ll immediately grab your rss as I can not find
  your e-mail subscription link or newsletter service.
  Do you’ve any? Kindly permit me know so that I may subscribe.
  Thanks.

 2. Käka vindruvor. Då tar det några dagar så sinar mjölken. De drar nämligen ur vätska ur kroppen och är ”känt” för att få mjölken att sina. Funkade iaf för mig. Gick jätte smidigt! Lycka till! :)

 3. Håll ut! Jag gick från proppfull D-kupa till mjuk A-kupa på en vecka. Fick en mjölkstockning strax före under nedtrappningen (men lät det bara vara och gjorde superknepet att ta 1 alvedon och 2 ipren). Under nedtrappningen ammade jag bara en gång om dagen i några veckor. Min son var fem månader. Gick bra! Lycka till!

 4. Jag slutade amma över en lång tid men fick ändå massa knölar och ont! Pumpa ur lite så det släpper, duscha varmt, ta Ipren! Det försvinner med tiden! Pumpar man ut lite ökar inte produktionen!

 5. Handmjölka, det stimulerar allra minst.
  Jag handmjölkade en gång på morgonen och en gång på kvällen i ca 3 dygn.
  Sedan handmjölkade jag endast på kvällen i 3 dygn och efter det varannan dag i ca 1 vecka.
  Mjölken var helt slut efter 2 veckor och då hade jag extremt mycket ifrån början.
  Jag tror inte att du bara skall låta det vara och få mjölkstockning. Det är så onödigt att få ont och i värsta fall feber.
  Att bli av med mjölken är en process i sig låt det ta lite tid.
  Lycka till!

 6. Knepet är att inte amma. Gör det ont så ha något varmt på eller handpumpa ut lite. När jag slutade läckte jag i ganska precis två dygn. Sen slutade det

 7. Själv ville jag inte amma och fick veta att det enda jag skulle göra för att mjölken skulle gå ur kroppen var att ha tajt sport-bh på och absolut inte stimulera brösten på något sätt som kan göra att de påverkas.
  Så testa ha en tajt bh och låt de vara även om de gör ont något dygn. Det går över. Ta en alvedon eller något i så fall.

 8. Så där höll det på i typ en vecka för mig. Jag pumpade ur lite grann när det var som värst. för att lätta på trycket. Det kanske stimulerade lite med jag tömde aldrig bröstet. Jag var ändå öm efterråt men jag klarade mig från mjölkstockning. Något annat jag gjorde var att dra med handen över bröstet när jag duschade. Alltså inte handmjölkningsgrepp utan ”smekningar” utmed bröstet.

  Lycka till.

 9. Tror nog det är bäst att du går till en läkare och får ut medicin för det. Det är nog det enda säkra alternativet. Jag skulle vilja ge ett råd om det där med amningen och det är att du hellre handmjölkar/pumpar ut än att ge det till din son. Tror han blir förvirrad av att du slutar och sedan återupptar amningen igen. Det ger lite av en falsk förhoppning typ.. Men detta är bara vad jag tror, har ju inga barn själv men är ganska påläst om allt som rör graviditeter, förlossning och första småbarns åren. Hoppas du lyckas nå ditt mål med att sluta amma permanent. Lycka till! Kramar

 10. Inget husmorstips, men handmjölka ur det värsta så att det inte för ont längre.. För om du tömmer helt kommer det aldrig att sina för så länge det stimuleras så produceras det ju :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = nio