Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Influensavaccin gravid del 2

Nu sa dom precis på tv, det som VackraVi skrev i kommentar på mitt inlägg om influensavaccinet, att i Finland ger dom inte det vanliga influensavaccinet för att det kan ge narkoepilepsi!

Gaahh, man tappar ju helt fortroendet för sjukvården. Känns som man ska välja mellan definitiv pest eller potentiell kolera och vaccinet är definitiv pest….

5 reaktioner på ”Influensavaccin gravid del 2

  1. Tack för era kommentarer! Jag har fortfarande inte bestämt mig, men en sak är säker! Jag kommer nog vara minst lika jobbig som du pilla! Haha!!

  2. ja det har blivit så mycket skriverier om detta med vaccin. Inte konstigt man början fundera. Jag tycker också självklart att det är otäckt att göra något nu när jag är gravid. Läste jätremycket om det och pratade med barnmorskor och vaccinationssköterska (hag var nog en besvärlig en) Men jag ville veta allt innan jag gjorde något.

    Beslutade mig för att vaccinera mig och det känns bra. Jag går på vilka rekommendationer som sverige, danmark och norge har. Känner att jag gjort allt vad jag kan nur. man är extra mottaglig som gravid och kan bli sjukare än en ickegravid.Jag vill inte chansa på att jag kanske inte kommer ha oturen att bli influensasjuk.

  3. Jag tycker inte man ska behöva ta vaccin så länge man i grund och botten är en frisk och ung individ! Och absolut inte om jag hade varit gravid…känns onödigt att riskera något. Finns ju risker i alla fall om du inte tar det och åker på influensan och blir råsjuk..men risken är ju inte skyhög och det där kan man ju själv inte styra över om man har oturen att bli jättedålig…

  4. Vad jag hört är det mest barn/ ungdomar som fått narkolepsi efter vaccinet.. Men mamma känner två vars barn fått det. Det finns hu för och nackdelar så det är svårt. Läser jämt din blogg förresten och tycket det är så kul :) och grattis till den lille i magen :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem − = 3