Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Inköpslista till bebis

Nu när vi ska till Ullared nästa vecka så tänkte jag att det är bäst att vi har en lista med oss så att vi vet vad vi ska fokusera på… Den här listan gjorde jag efter sommaren nån gång… den innehåller det som jag tror att vi vill ha och kommer behöva.. :) Det mesta har jag tänkt köpa innan förlossningen.. men lite som bebisen inte behöver direkt kommer vi kanske vänta med…

Kom gärna med tips! Är det nåt som fattas på listan? Något som ni tycker är onödigt? Jag undrar också om hur mycket jag behöver av vissa saker och så…

17 reaktioner på ”Inköpslista till bebis

 1. Kräkstrasor är bra att ha massor av! Jag tror jag köpte två paket på Ikea innan bebbe kom och min pojkvän undrade vad vi skulle ha så många för. Jag tror vi köpte två eller tre paket efter att bebben väl kom ut för att slippa behöva tvätta hela tiden, och även då fick vi tvätta ofta för han var en liten kräkis när han var liten. Sen är ett bra tips att inte köpa för mycket kläder och filtar och snuttar och mjukdjur för man får hur mycket som helst av släkt och vänner när man får barn. Vi har knappt behövt köpa kläder alls till våran son, han får fortfarande massor med kläder och han är 9 månader.

  1. Tack Karin för tipset om kräkhanddukar. Vi har redan köt hur mkt kläder som helst… kanske var dumt men jag kunde helt enkelt inte låta bli alla söta bebiskläder. Vi har inte så stor släkt eftersom min killes familj bor i Brasilien och Portugal och jag har en väldigt liten släkt. Vi har heller ingen stor vänskapskrets där vi bor så vi kanske inte får så där jättemkt ändå… tänkte att vi kan ju säga till dom som är nära att vi önskar oss bara större storlekar eller andra saker nu :)

 2. D-droppar fick jag gratis på BVC. Kanske ni oxå får. Så då behöver du inte köpa det. :) sempers magdroppar ska va bra har jag hört.
  Pysventil kan jag rekommendera. Den hjälper bebisen att få ut gaser och även bajs. Dom kan inte alltid det så bra själva i början. Vilket kan leda till magont! :(

 3. Tack pilla för tipsen!! Då köper jag plastad frotté på ullared och det andra kan jag köpa hemma :) Bra det där med värmeinlägg för tuttisarna och tipset om rumpsalvan, tack för rättningen också!! :)

  Maria, termometer behöver vi ju såklart också! Vi hade dock tänkt att använda vår vanliga… vi köpte en bra i våras när jag höll på och temade för att se när det var ägglossning. Med den kan man mäta i armhålan så det hade vi tänkt och göra. Det borde man ju kunna göra på en liten bebbe, eller?

 4. Tessan, det där med barnolja och olivolja är jag ganska tveksam till. Jag har nämligen ganska känslig hud själv eftersom vi har psoarisis i släkten så har jag extra torr hud och anlag för att det ska bryta ut. Jag kan därför få väldigt torr hud utanpå ”Alice” (alltså mellan benen) och då använder jag barnolja som funkar toppen. BM var väldigt tydlig med att jag inte skulle använda huskurer som olivolja eftersom det kan ge allergireaktioner. Om jag inte bör använda det till mig själv så blir jag då tveksam om man verkligen ska ha det på känslig bebishud… men sen är det ju såklart inte alla bebisar/människor som är allergiska… det är bara en liten tanke från mig…

  Bra det där du skrev med att använda filt i påslakanet.. jag tror vi köper lite av varje så får vi väl prova oss fram sen vilket som blir bäst för vår bebbe… beror kanske lite på hur varmt man har hemma också…. Tack för tipset!!

 5. Angelica, den plastade frottén hade jag tänkt att ha kring madrassen men med ett underlakan mellan bebis och den platsade frottén. Då borde det väl inte bli så varmt för bebisen… eller? Bra det är med amningspumpen… jag väntar med det då :) och då kan jag stryka d-dropparna också :) Barnolja har jag till magen att smörja med, hade tänkt ha det till bebis i badet också :)

 6. Kudde och täcke har jag hört väldigt olika åsikter om, om man ska använda det till spädbarn eller inte. Just för att de inte kan reglera värmen själva & kan riskera att bli för varma. Så vi kör bara med en filt i påslakanet & sen ev. någon annan filt över sen om det skulle behövas :)

  Och istället för barnolja så är olivolja super! Barnolja är gjort på mineralolja som täpper till porer, inte så bra :/

  Du har fått med väldigt mycket annars tycker jag! Allt behöver du ju inte ha hemma direkt för du kommer märka om det är något du saknar 😉

 7. Våtservetter var inte billigare på Ullared. Då är Ica Basics billigare. Ullareds plastade frotté tycker jag kändes bättre på Ullared än Ikea. Den var mer heltäckande. Kräkhanddukar finns för 3 kr styck på ikea. vanliga vita. skitbra att ha hemma. jag köpte 20-25 st till första barnets och det var kanon att ha vid skötbord, amning, sängen mm.

  Värmeinlägg för tuttisarna. Håll dom varma och goa för att undvika stockning. Finns på apotek.Rumpsalva till bebis. Finns olika, jag tycker inotyolen (stavning) är bäst.

 8. Bra lista du fått ihop :-)
  Plastad frotté blir oftast väldigt varm för bebis då det inte andas och släpper igenom luft. Kom ihåg att jag bara använde det någon gång i soffan när william var naken.
  Amningspump är ingen panik, vänta tills du vet om allt funkar först :) Vet vänner som köpt dyra sådana som sedan bara fått stå
  D-droppar får du på BVC när det är dags för det.
  Barnolja har du säkert hemma annars är det superbra att ha någon droppe i badet :)

  Lite tips från mig bara :)

  1. Just det babysitter borde ju varit med i listan! Vi har faktiskt en redan så jag tänkte inte på att skriva med det… Men jag får lägga till det när jag prickar av nåt på listan nästa gång :)

  1. Det får du gärna göra!! Tyvärr gjorde jag den som en bild för att jag ville ha med dom där boxarna innan…

   Plastad frotté är ett som ett tyg där ena sidan är lite handdukslik och den andra sidan är plastad så om bebis kissar igenom blöjan och man har den här under lakanen så blir inte madrassen kissig!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− sju = 1