Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Jobbiga nätter och sluta amma

Idag gick jag till stranden själv. Jair frågade mig om jag ville gå till stranden igår men även denna natten var jobbig. Lucas har verkligen fått för sig att det är ok att leka på natten. När vi äntligen har somnat så vaknar han och börjar busa, trots att han ligger i våran säng. Vi får säga till honom gång på gång att han ska sova och lägga honom ner. Varje gång vi säger Nej så gråter han uppgivet. Imorse gick vi upp klockan 10 så det går åt rätt håll iaf. Ikväll somnar han förhoppningsvis 21 och vaknar klockan 9 som han gjorde innan karnevalen. Eller nja, riktigt så bra har det väl knappt aldrig varit för han sover aldrig hela nätterna igenom. Men om två veckor så ska vi försöka sluta amma igen, då kommer han förhoppningsvis sova bättre. Jag börjar känna mig redo att prova att sluta amma igen och jag har stort hopp om att Lucas kommer sova bättre när han lär sig att inte vakna för mat hela tiden. Hoppas det! Nån som har nåt tips för att sluta amma?

20140311-184701.jpg

2 reaktioner på ”Jobbiga nätter och sluta amma

  1. Barn över 6 månader behöver ingen mat på natten. Det är bara en vana de har. Sen kommer det ju inte bli bra om ni håller på hela tiden med att sluta amma för att sen börja igen och sen sluta och börja. Barnet blir ju förvirrat. Sen hade det kanske underlättat lite om ni haft tydliga rutiner. Ett sådant litet barn borde inte vara uppe så länge. Vid sju/åtta är bäst för dem att lägga sig. Man kan ju inte hålla på och anpassa läggningen efter när barnet sen vaknar för att man själv ska få sova. Man skaffar väl inte barn för att få sovmorgon? Är ni trötta, lägg er tidigare. Det är så att ha barn.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 − = ett