Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Kniiiiiiiiiip!

När jag var gravid och även efter graviditeten läste jag en hel del om knipträning. Jag kan väl erkänna att jag inte var den bästa på att träna knipövningar när jag var gravid. Jag kanske gjorde dom 1 gång i veckan. Efter graviditeten var jag flitigare, jag tror att jag gjorde dom iaf varje dag, ibland två gånger om dagen. Mitt mål var att göra 3 ggr om dagen men det gick sådär. Jag tyckte aldrig att det var svårt att hitta musklerna under graviditeten, men efter graviditeten var det nästan lite läskigt att upptäcka hur slappa musklerna hade blivit! Första veckorna hade jag supersvårt att hålla mig när jag blev kissnödig, men allteftersom musklerna blev starkare så blev det bättre och bättre. Men jag kan känna att dom fortfarande inte har återfått all sin styrka även om jag inte har direkt några problem på grund av det. Jag har funderat lite på hur det blir med nästa graviditet. Kanske är det bättre att försöka träna upp musklerna nu innan nästa graviditet istället för att musklerna blir ännu mer försvagade. På sista tiden har jag läst lite om knipkulor som hjälpmedel till gravida och nyförlösta och är lite nyfiken på att prova.

Jag läste den HÄR artikeln på Alltförföräldrars hemsida, där det står att knipkulor kan hjälpa kvinnor med inkontinens problem och även på sikt ge bättre chanser till orgasm. Ju mer jag har läst, ju mer övertygad blir jag om att jag borde prova :-)

Jag hittade dom här, Belladot Britt knipkulor, på Kinoshopping som jag är inne på att testa när vi kommer hem till Sverige:

20140427-212701.jpg

Dom är svenska, gjorda i silikon och helt ok pris, bara 249 kr. Ni hittar dom HÄR!

Jag såg att det fanns många olika typer av knipkulor/geishakulor, många vara utan snodd, men det tycker jag känns lite läskigt så därför gillade jag just dom här.

Är det nån av er som har testat knipkulor? Erfarenheter?

En reaktion på ”Kniiiiiiiiiip!

  1. Jag köpte ett par men har inte använt jätteflitigt, svårt att få till tiden att stoppa in dem och ha dem där för helst ska man börja liggande eftersom för länge/mycket kan ge en sjuklig träningsvärk nertill. Dessutom var man ju så torr därnere efter förlossningen så jag har tyvärr inte varit då duktig. Men börja typ liggande 5 minuter och öka sedan på. Man känner inte att man spänner sig men det gör man automatiskt. Sedan när du känner att det inte påverkar så kan du ha dem när du står, korta perioder där med till att börja. Själv kom jag på idén att ha dem medan jag duschar, lagom tid och jag står upp/rör mig och det blir inte en massa krångel med att man måste fundera på när man ska avsätta tid att sätta in dem för det har jag tyckt varit bökigast!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 − = sju