Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Ljuga för barn

Är det ok att ljuga för barn? Är det ok med vita lögner och var går gränsen för vita lögner?

Jag tycker inte det är ok att gång på gång lova ett barn att det ska få olika saker eller att imon ska vi gå till stranden och sen när morgondagen kommer säga att stranden är smutsig bara för att slippa gå. Jag tycker att man inte ska lova mer än vad man kan hålla. Jag är säker på att om bryter massa löften till ett barn hela tiden så kommer barnet växa upp och komma ihåg det. En dag kommer det vändas mot en.

Jag tycker att en vit lögn för ett barn ska vara en bra lögn, en lögn som är bra för barnet, en lögn som skyddar. Till exempel att istället för att säga att man ska akta sig för pedofiler och förklara vad det innebär, säga att man ska akta sig för fula gubbar. Eller till exempel när gammelfarfar dör säga att han kommer till himmeln även om man inte tror på himmeln. Kanske inte världens bästa exempel, men jag kom inte på några bra exempel nu… Men jag tror ni förstår vad jag menar :-)

En reaktion på ”Ljuga för barn

  1. Jag håller med dig om att lova saker om och om igen. Min mamma har gjort så hela mitt liv och det har gjort att jag tappat all respekt för henne. Om jag lovar min grabb något och det händer något som gör att det inte går så förklarar jag alltid varför det inte blev så. Men det där med fula gubbar håller jag med om att det var ett dåligt exempel 😛 För det är väldigt viktigt att barnen inte tror att det bara är gamla fula gubbar som gör sånt..även unga charmerande killar OCH tjejer för den delen kan göra såna saker.. då tror jag det är bättre att försöka förklara för barnen att om någon rör eller gör något som känns konstigt att alltid berätta sånt för mamma eller pappa, även om det är någon som står nära för tyvärr är det ju så att det kan vara vem som helst som gör sånt! Kram!!!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett + 3 =