Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Mens?????!!!!!?????

Hur långt tid är det egentligen normalt att vänta på sin mens efter en förlossning? Nån som har en aning? Jag har fortfarande inte fått tillbaka min mens och nu har det gått över 1 år. Jag har haft mensvärkkänningar av och till sen i december. Ibland känns det som mensvärk i några veckor och så plötsligt försvinner det i några veckor och sen är de tillbaka igen. Jag ammar fortfarande lite så de beror väl på det, men jag skulle tycka att det var skönt att veta att allt står rätt till med kroppen nu och vi börjar bli sugna på en till bebbe :-)

11 reaktioner på ”Mens?????!!!!!?????

  1. Slutade amma 13 mars då min grabb var 10,5 månad och har fortfarande inte fått någon mens. Också haft känningar som försvunnit och jag skulle gärna också vilja få bekräftat att allt står rätt till men jag försöker vara nöjd med varje dag som jag slipper den för troligtvis är det ju inget ”fel” :-)

    Tänkte försöka maila dig om hur det gick till då vi slutade nattamma och slutade helt för det var inte helt lätt då han älskat amningen o jag fått vara napp hela nätterna!

  2. Jag ammade i 9,5 månader och då helamma iallafall 7 månader. Men mensen kom tillbaka tidigt. Tror det var när hon inte åt lika ofta på nätterna som hon gjorde i början.

  3. Jag fick min mens ca 6 veckor efter förlossningen, men det är ju som sagt väldigt olika, är nog inget du behöver vara orolig för.

  4. Jag fick tillbaka mensen efter tre månader med båda mina barn, då ammade jag i ca 9 månader. Hade gärna sluppit mensen längre :-)

  5. Min mens kom inte tillbaka förrän jag slutat amma helt den hör gången… Vi slutade att samsova i samma veva och tydligen kan även det spela in… Slutade amma i december, fick mens i slutet av januari i början av mars var vi gravida igen 😉

  6. Min mens kom när jag drog ner på amningen. Jag hade ammat ca 2 ggr per dygn när A var runt 7 månader. När jag började amma en gång per dygn kom mensen efter någon vecka.

  7. Jag har helammat hela tiden och jag fick tillbaka min mens när min son var 4 mån, han är snart 7 mån nu och jag hade gärna väntat lite till… Jag har läst att amningen inte påverkar så mycket utan den kommer när kroppen är redo, men vad vet jag? :) Men man kan väl ha ägglossning utan att mensen kommit igång?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + fem =