Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Mer om RUL

Just det, jag glömde berätta att jag fick göra ett vaginalt ultraljud efter RUL. På östra sjukhuset håller dom nämligen på med ett forskningsprojekt där dom försöker fastställa om kvinnor med kort livmodertapp som därför riskerar förtidsbörd kan bli behandlade med ett naturligt hormon och därmed minska risken.

Jag ska vara ärlig mot er. Jag ville absolut inte behandlas med nåt hormon, men jag skulle gärna vilja veta om jag har kort livmodertapp. Men det hade jag inte. Jag hade 6 cm lång och om den är kort ska den vara under 2,5 cm.

Det var ganska roligt att göra det vaginala ultraljudet också faktiskt för man kunde se vår lilla sons huvud eftersom han låg med huvudet nedåt och hans ena hand som hade vid sidan av huvudet. Åhh va fin han var!!!

På RUL lång han ibland med båda händerna framför huvudet och då sa Jair att det är för att han ska bli en boxare, han har redan garden uppe! Men jag hävdade bestämt att han bara lekte kurragömma med mamma o pappa, för vår son ska nämligen INTE bli boxare!

6 reaktioner på ”Mer om RUL

  1. cia, jag har glömt mitt lösenord på instagram, men nu eftersom du frågade så tänkte jag att det är lika bra att jag börjar använda instagram på allvar!! emmaemma__ (två understreck) heter jag! jag har letat upp dig på instagram o börjat följa dig nu!!

    Tack för tipset Tessan, jag ska absolut fråga på MVC nästa gång!

    Ja, Josephine, visst är det långt och stor skillnad!! Jag har läst många bloggar att när man mätt livmodertappen efter att man har haft sammandragningar så kan den förkortas, så när dom erbjöd det här vaginala ultraljudet tänkte jag att det kanske är bra att veta m jag skulle få tidiga sammandragningar.

  2. Oj 6 cm! Jag hade 2,8 nu när jag mätte hos läkaren! Men det vet jag ju inte om det beror på alla sammandragningar eller om den va sån från början. Men det va en jäkla skillnad iaf. 😛

  3. Lyx att få se er son två gånger! :)

    Sv; Jo man kan göra faderskapsintyg innan. Det blir väl inte bekräftat förens bebisen har kommit ut men alla papper är iallafall ifyllda så slipper man göra det sen :) Jag fick en lapp på MVC vid min kontroll vid vecka 29, så fråga där :)

  4. Hehe vår kille körde runt med knytnävarna hela tiden. Min sambo som ”vill” ha en fotbollsspelare blev lite ”sur” när jag sa att det var en solklar boxare
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + = femton