Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Min graviditet så här långt!

Hittade den här på Idlisas blogg så här kommer lite om min graviditet så här långt! Kopiera gärna detta och lägg in i era bloggar och lämna en kommentar till mig, jag vill gärna läsa om era upplevelser! Om ni inte har en blogg kan ni kopiera detta och lägga in eran graviditet i kommentarsfältet på det här inlägget! Ska bli kul och läsa! :)

Bebisen blev till: 23:e juni, midsommardagen… Jag kände att nåt var annorlunda efter vi hade myst den kvällen… :) Det kändes som jag hade håll där högeräggstock sitter den kvällen och hela dagen efter.

Jag plussade: Trots en del negativa test veckan efter midsommar kunde jag inte sluta tro att jag kanske kanske kanske hade blivit gravid den där kvällen. Så tisdagen den 3:e juli gjorde jag ett gravtest på morgonen, men det var negativt… Men när jag kom ut från duschen tyckte jag ändå att det skymtade en linje om man tittade supernoga. Jair såg inget eller kanske nåt sa han… Det gick inte att fota. Hela den dagen ville jag bara gå hem o sova så jag kunde vakna o testa igen. Dagen därpå  (4:e juli) testade jag igen. Och nu var det definitvit en linje där men supersvag!!! Jag sa stolt till Jair och min mamma, men ett streck är alltid ett streck. Båda var tveksamma och mamma tyckte jag skulle testa med ett ”bättre” test! Åhh va irriterande tyckte jag!! Men Jair gick iaf iväg o köpte ett digitalt test till mig, så dagen därpå (5:e juli) testade jag definitvt positivt!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Så länge väntade vi på pluset: Det gick mycket snabbare än förväntat. Slutade med p-piller i början på maj och i början på juli plussade vi, så vi väntade på plusset i 2 månader :) 

Min första reaktion: Jag blev jätteglad och tänkte ”Jag är så lycklig!” om och om igen!! När jag på tredje testdagen kom ut med det digitala testet och väckte Jair så hoppade han upp och ned och skuttade runt och sen låg vi i sängen och pratade en stund. Det var helt fantastiskt! 😀

Så berättade jag för min partner: Jag väckte honom med ett superstort leende som avslöjade mig innan jag ens hade visat testet för honom. Jag kunde liksom inte hålla ner mungiporna, jag var så himla glad!!

Då berättade vi för familj och vänner: Mamma, pappa, pappas fru och min syster fick ett MMS med teststickan där det stod GRAVID. Mormor ringde jag samma helg och sa att du ska bli gamlamormor och till svar fick jag ett glädjetjut och sen glädjetårar! Alla blev jätteglada över att få tillskott i familjen!

Tidiga graviditetstecken innan pluset: Molvärk som kändes som mensvärk.

Jobbiga graviditetssymptom: I början av graviditeten var det jobbigt med alla finnar, men dom har börjat försvinna nu, men porrmaskarna förökar sig fortfarande som kaniner :( Tröttheten i början av graviditeten var också ganska jobbig…

Då syntes magen: I vecka 16 började folk på jobbet tycka att min mage hade börjat puta lite väl mycket för att bara vara latte o bullar 😉 Så andra på jobbet gick o fråga mina kollegor om det möjligtvis kunde vara en liten i min mage o det var det ju 😛

Mina “cravings”: Kantareller har varit en stor craving, men nu är den cravingen borta. Nu är det istället gul kiwi, physalis, passionsfrukt, vindruvor och mjuk lakrits. Mums!!! :)

Första gången jag kände bebisen sparka: Precis i slutet på vecka 13 kände jag första sparken, men då var jag absolut inte säker på att det var det. I vecka 16 blev sparkarna tydligare så då kände jag mig säkrare och i början av vecka 17 var jag helt säker!

Första inköp – när och vad: I vecka 12 inköptes de första babykläderna och det var detta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sämsta med att vara gravid: Att man inte får äta mögelost och dricka rödvin… :( men det är ju det såklart värt! Jag skulle aldrig göra nåt som kan skada min bebis! ALDRIG!

Jag tror att det är en: Pojke! Jag har liksom fått för mig det 😀 Det är nästan som att jag har fått för mig det eftersom bebisen är i min mage, jag kanske får mig en chock när vi får reda på vilket det är på RUL på torsdag, om det går att se då såklart 😛

(Det blev en):

(Tid från första riktiga värk tills att bebisen var född):

(Bedövning):

(Skala 1-10. Så ont gjorde det):

(Om jag skulle ge ett råd inför en förlossning):

5 reaktioner på ”Min graviditet så här långt!

  1. Coolt att du kände något annorlunda den kvällen när lillan/lillen blev till :)

    Och dem hängselbrallorna kan man absolut ha till en tjej med något sött under, kolla in kapphal,dem finns där! :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 × åtta =