Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Mina bästa soltips

Nu är det snart dags för badsäsong och jag har fått en liten uppgift från Polarn o. Pyret att tipsa er om mina bästa strandtips!

Jag älskar att hänga på stranden och steka i solen! Det är som massage för själen brukar min mamma säga och jag håller med henne! Det kommer nog bli en hel del strandhäng för oss i sommar, men nu med en liten så krävs det ju lite mera planering än att bara sticka iväg, det räcker ju inte med att bara slänga på sig en bikini, strandklänning och lite solkräm. Nu behöver man ju skydda pluttis så han inte blir bränd också!

Mina bästa tips för en perfekt dag på stranden är:

– En mumsig matsäck med med mackor med fräsch sallad och nåt pålägg på. Något gott att dricka, massa vatten och lite kakor. Mumsigt och enkelt att äta på stranden.
– En stor picknick-filt så att alla får plats
– Solkräm i mängder
– Vattentät kamera! Det är otroligt roligt att ta bilder under vattnet!!!

Här är vi i Portugal:

20130521-005613.jpg

– Solparasoll
– En bok eller nån tidning. Gärna lite musik också.
– och så klart ordentligt solskydd till barnen! Nu när Lucas är liten tänker jag skydda honom mot både sol och värme genom att lägga honom i ett solskyddstält och ha ett stort parasoll så han ligger i skugga. Och när jag ammar får han ligga under en uv-filt så han säkert inte blir bränd även om vi är i skuggan. När han blir äldre och vi ska åka till Brasilien tänker jag köpa en uv-dräkt med långa ärmar och långa ben.

På Polarn o. Pyret har dom uv-kläder med både korta och långa ärmar. Lucas kommer nog få den här badtröjan, badbyxorna och hatten med sig till Brasilien eftersom solen är så stark där.

20130520-234445.jpg

3 reaktioner på ”Mina bästa soltips

  1. Blir så glad av att läsa att det finns de som tänker som mig, nu för tiden verkar det som om folk inte bryr sig så mycket om solen. Har sett små bebisar vara i direkt solljus. Vilket som inte är bra. Jag tänker att hellre skydda för mycket än för lite.

    Svar från Emma: Ja precis! Hellre skydda för mycket än för lite! Det är ju bara vi som kan ta hand om dom små dom kan ju inte skydda sig själva!

  2. Tack för tipsen! Tack för tipset om vibrerande babyskydd! Vilken avlastning när ma ska ex äta. Min lille somnade i den . Blev en fisherpricer med fina klassiska melodier. Undrar om de alltid går smidigt för lille Lucas att somna om efter amnngarna på natten? Ibland tar det upp till en timma för min dotter att somna om. Hon ammar kanske först tio min sen somnar någon minut ,vaknar . Letar efter tutte fast jag e ganska säker på att honr mätt. Försöker buffa på henne, undviker vagga ,ibland funkar det ,ibland inte. Hon gnyr och fäktas med armar o ben. Ibland har hon ont i magen men inte varje dag.

    Svar från Emma: Varsågod!! Kul att ni också skaffade en Fisher price! :-)

    Angående din fråga om amning: Ja, vi har det rätt smidigt eftersom Lucas sover i vår säng. Han äter och sen somnar han vid bröstet och får ligga kvar där oftast eftersom jag också har somnat 😛 men om jag är vaken och han sover hyfsat djupt så brukar jag flytta över honom till hans säng. Ibland vaknar han och då får man buffa honom en stund i rumpan eller flytta tillbaka honom till vår säng. Då brukar han också ligga och gny och sparka och fäkta med armarna.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 3 = fyra