Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Roligaste lekarna just nu

Vi leker mycket med Lucas, men vi har alltid tyckt att det har varit viktigt att han kan leka själv också. Jag lekte mycket med min syster när jag var liten, men också väldigt mycket själv. Jag tror det stimulerar fantasin att leka själv. Jag kunde leka själv i timmar med mina dockor och barbies och jag hade så mycket fantasi att jag ville bli författare när jag var liten. Jag hittade på sagor och skrev ”böcker” tills jag var cirka 11 år. Nånstans där försvann fantasin och det var nog ungefär då som jag slutade leka med Barbie.

Jag tycker också att det är viktigt att barnet inte behöver uppmärksamhet HELA tiden. Till exempel måste mamma och pappa kunna laga mat, gå på toa, dricka en kaffe eller vad det nu är. Ingen orkar vara lektant 12 timmar per dygn! Men givetvis är det viktigt att stimulera barnet genom lek också. Barnet lär ju sig nya saker på det viset, men barnet lär sig också nya saker genom att experimentera själv.

Lucas har lärt sig några nya lekar själv som han kan vara upptagen med länge länge läääänge:

– Hålla i en pall och gå runt, runt, runt pallen
– Gå runt samma pall, men ta mycket större steg, nästan så att man går ner i spagat
– Sitta på golvet och lägga en boll på pallen försiktigt så att den inte rullar av och sen resa sig upp och hålla och gå runt pallen utan att bollen rullar av
– Ta ut popcorn (eller andra små saker) ur en plastburk och sen lägga tillbaka dom i plastburken
– Snurra på saker som snurrar, det är den roligaste leken just nu. Hjul på Brunas leksaksvagn, hjul på Lucas vagn och alla andra leksaker som man kan lägga på golvet och snurra på.

Vi stimulerar dom här lekarna genom att visa honom nya saker. Till exempel så visar vi honom en ny leksak eller nån grej från köket som också kan snurra. Häromdagen visade Jair Lucas hur man gör för att lägga på ringarna på Lucas leksak från Fisher Price och han klarade faktiskt att göra det själv med våra instruktioner :-)

20140501-135157.jpg
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 × två =