Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Så lycklig!

Jag känner mig så störd idag! Hela dagen har jag gått runt och varit lycklig över min mens. Ingen PMS eller nånting, bara lycka på rosa moln. Mensvärken är precis som vanligt, möjligtvis lite mindre känningar i magen. Jag försöker förstå varför jag är så himla glad för mensen och varje gång jag tänker efter så slutar tankarna med att nu vet jag att jag kan få flera barn när vi är redo. Jag vet att mensen inte är nån garanti, men det känns så. Och jag tänker leva i nuet och tänka så här. När vi ville ha Lucas så tog det inte ens två månader innan jag blev gravid. Jag väljer inte att tänka att jag har lätt för att bli gravid, utan snarare att vi hade tur. Nästa kanske blir mycket svårare. Men jag är iaf lycklig för att kroppen fungerar!!!!!

7 reaktioner på ”Så lycklig!

 1. Good post. I learn something new and challenging on sites
  I stumbleupon everyday. It’s always exciting to read
  content from other authors and practice something from their sites.

 2. Tack för tipset R!! Ska jag lägga på minnet. I mitt fall har jag inga av de klassiska symptomen i övrigt, kommer ihåg att jag läste om dem på internet efter jag fick beskedet och drabbades av panik och fick en chock, inget stämde in på mig förutom mensen! Däremot blev jag rädd för att kroppsbehåring och vikt skulle öka. Men det enda jag gör är att se till maten så det inte händer. Har en släkt full med hjärt- och kärlsjukdomar i övrigt så känns rätt naturligt ändå.

  Läste om pergotime och det verkar ju iofs bra men det känns dumt att krångla till det ytterligare med det eftersom ett par månaders användning med P-ring får igång min egna mens som sedan fungerar naturligt. Skulle det däremot inte fungera då att bli gravid så skulle jag nog kunna tänka mig att be om det som alternativ faktiskt.

 3. Till J: Testa Pergotime istället. Har också PCOS och detta är vad min gynekolog har sagt att jag kommer troligtvis behöva när jag tänker skaffa barn.

  Till Emma: Min mens är typ tre veckor sen nu p.g.a. min PCOS… Känner mig rätt så okvinnlig just nu. Så jag vet hur det känns att oroa sig för om kroppen fungerar som det ska så när det kommer till mens/fertilitet. :( Är dock glad för din skull att det löste sig för dig! :)

 4. TIll J: Det finns en medicin som heter Pergotime som framkallar ägglossning. Jag har också PCOS och detta är vad min gynekolog har sagt att jag kommer behöva ta när jag planerar att skaffa barn. Har lyckats bli med barn på naturlig väg en gång (gjorde abort) och då vägde jag betydligt mindre. Om du är överviktig rekommenderar jag att du ska försöka gå ner i vikt också. Tydligen så kan bara 5-10 kg överikt + pcos vara tillräckligt för att göra en temporärt infertil.

  Med detta ville jag ha sagt att du ska inte behöva ta p-piller för att få igång ägglossningen. :)

 5. Jag är likadan och jag har också PCOS. Fick tipset att man kan få igång någon slags regelbundenhet rörande ägglossning genom att använda preventivmedel så det gjorde jag innan jag blev gravid med vår dotter. Från att ha haft mens 4 ggr/år till att efter att ha upphört med P-ring så krävdes det ett försök och jag har aldrig haft så regelbunden mens som precis innan det.

  Vi är också sugna på en till så jag har faktiskt börjat med P-ring igen (efter att ha använt minipiller) och håller tummarna för att det ska gå vägen denna gång också med samma metod! I mitt fall skulle jag nog få vänta i evigheter på mensen eftersom jag ätit minipiller, sådan har min erfarenhet varit tidigare.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


nio − 9 =