Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Sex efter förlossningen igen

Ni minns att jag skrev ett inlägg för några månader sen om att ha ont vid sex efter förlossningen. Nu har det gått 1 år och jag har fortfarande exakt samma problem. Men det känns ok nu, jag vet att jag kommer få hjälp när vi kommer hem. Jag har redan blivit kallad för att få en undersökning på gyn för operationen. Det är en enkel operation så jag känner mig inte det minsta orolig.

Men det var egentligen inte det jag tänkte berätta. Jag tänkte berätta att trots detta problemet har vi nu lyckats få ett fungerande sexliv. Nu kanske ni undrar varför jag berättar det och anledningen till att jag gör det är för att jag vill ge er andra, med liknande problem, hopp och mod att våga testa och inte ge upp. Jag hade i princip gett upp vårt sexliv när jag träffade läkaren i december för att få hjälp. Han hjälpte mig på två sätt. Det ena var att han konfirmerade att det inte var helt rätt därnere och skickade en remiss till operation, det andra var att fick mig att förstå exakt var och varför jag hade ont. När vi kom hit till Brasilien tog jag mod till mig och vi provade en ny ställning. Läkaren hade visat mig var det gjorde ont och jag hade en känsla av att en annan ställning skulle kunna lösa problemet och det gjorde det!

Jag är så glad för att vi hittade en lösning på problemet. Det är svårt att ha ett bra sexliv och ett bra kärleksliv när man inte kan ha sex fullt ut. Jag kände mig som ett offer. Men jag vill fortfarande göra operationen. Min läkare har förklarat att det är en enkel operation där dom bara gör ett litet snitt i ärret som stramar och sen syr dom ihop det fast åt andra hållet så att ärret inte stramar åt det hållet. Eftersom det här är en sån enkel operation så vill jag inte vänta.

Mitt tips och anledningen till att jag berättar detta är för att om någon av er har liknande problem så kan ett läkarbesök hjälpa till på flera sätt. Det kan vara värt att ta reda på varför det gör ont även om man inte vill opereras. Jag hade aldrig vågat prova en ny ställning om jag inte hade vetat varför och exakt var det gjorde ont. Jag var alldeles för rädd.

Om ni har missat mina inlägg om sex efter förlossningen så kan ni läsa dom HÄR och HÄR!

2 reaktioner på ”Sex efter förlossningen igen

  1. Jätte bra att skriva sånt här! Det är väldigt viktigt att skriva om allt som berör att bli gravid och mamma. Det är allt för ofta rosa moln som målas upp. Problem som göms under mattan, saker med ens barn man inte berättar om som gör att man undrar är det bara mitt barn som är såhär? Ärligher varar längst och det mår vi alla bäst av!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 − två =