Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Sluta nattamma – natt 2

Du har vi överlevt ännu en natt utan nattamningen. Vi hade lite otur på dagen för Lucas tupplur blev bara 20 min och det var ohållbart att hålla honom vaken till klockan 21.00 eller ens 19.00. Han fick sova en tupplur till helt enkelt. Den andra tuppluren sov han i en 1 timma och 15 min och vaknade cirka 16.20. Det kändes helt ok. Jag var säker på att han skulle somna som senast 23.00 eller nåt sånt, men nej nej!

När klockan var cirka 22.00 så lekte Lucas fortfarande på golvet men hade börjat bli lite gnällig, så som han jämt blir när han är trött. Jag tog upp honom och ammade så som vi har bestämt. För det mesta blir han ju trött av det, men det var ungefär som om jag hade redbull i brösten för han kröp runt och lekte som värsta duracellkaninen!!!!

Klockan 00.00 gick jag och la mig och Jair gick för att natta Lucas trots att han inte verkade vara trött längre. 00.43 hade Lucas äntligen somnat :-)

05.55 kom Jair instormande i rummet där jag sov och sa att han MÅSTE sova! Han har ett jäkla humör när han blir väckt tidigt och inte sovit ordentligt. Det är ingen idé att bli irriterad på det och det är därför det är så bra att vi iförväg har bestämt vem som ska ta hand om Lucas när han vaknar. När jag kom in i rummet där Lucas och Jair hade sovit och såg pappret med sov-och-vaken-tiderna, så såg jag att Jair ändå hade försökt i en halvtimme för att Lucas skulle somna om innan han väckte mig (det hade han gjort igår också). Lucas hade vaknat 05.20.

06.00 efter blöjbyte och lite amning försökte jag få Lucas att somna om. Det syntes att han var trött. Han gäspade gång på gång och när jag la honom på sidan i sängen så rullade han direkt över till mage och blundade. Jag trodde han skulle somna direkt, men han kröp fortfarande runt med benen nästan som det var i sömnen. Rätt som det var så satte han sig upp i sängen och ville inte längre sova. Han kröp upp och la sitt huvud jämte mig och gosade en stund och då kliade jag honom i håret så han skulle bli trött igen. Jag hade fortfarande inte gett båda brösten så jag passade på att amma lite till och efter det så la jag honom på mage i sängen som han brukar sova och nu somnade han nästan direkt. Nu var klockan 06.55.

Efter detta så sov han till 10.26. Alltså var väl den här natten ännu ett framsteg. Istället för att vakna 4 ggr vaknade han bara 2 gånger. Men frågan är om han inte hade vaknat 3 ggr om han hade somnat klockan 21.00 som vi önskade… Och en annan sak som jag har funderat på… Det där med att han vaknar 5.22 första natten och 5.20 andra natten, det måste vara nåt magiskt klockslag eller nåt???

20140409-174559.jpg

7 reaktioner på ”Sluta nattamma – natt 2

 1. Kan hända att det är hans ”morgontid”. Leon vaknar 05-05.30 VARJE morgon. Har gett upp att försöka påverka det länge. Det verkar helt enkelt vara den tiden hans biologiska klocka säger att det är morgon. 😛

 2. Kommer säkert gå jättebra detta!A ammar inte sedan en månad tillbaka , i samband med det magsjuka o förkylning så hon sover inte bättre. Men innan sjukdomarna sv hon 20-04 sen ammade jag o sen vaknade hon ofta framtill 7.testade välling/ tillskottsnäring , efter 2 veckor tog hon flaska men upplevde inte att hon sov bättre efter klockan 4.många mammor frågar hur vi gjorde när hon Sov 8 timmar i sträck. Tror det var en kombination av att sluta amma så ofta på natten o mognad. Min mjölk sinade i samband med detta o det var lite kvar men det gjorde bara ont o hon fick inte riktigt ett ordentligt ett tag när brösten var så mjuka så hon blev mindre intresserad. Men ibland när hon ser brösten kan hon ””attackera ” dom o suga men biter mest .

 3. C hade ett magiskt klockslag han med, 4,55:) på BVC sa dom att barn i den åldern behöver ca 14 timmars sömn/dygn. Och helst 10-12 timmar på natten:) men ni ser ju ut att klara det här galant, snart kommer han sova hela nätterna igenom. Kram<3

 4. Hej, låter som att ni har kommit en bit på vägen iallafall bra:). Men den där andra tuppluren som var 1 h 15 min var rätt lång. Vi fick tips på bvc när vi var isamma sits att barnet inte skulle sova efter klockan 15 om man ville få de att sova på natten och max 1 h sovstund åt gången när dom sover om dagen. Det var det dom rekomenderade för barn i den åldern. Lycka till hoppas att ni når ert mål snart och tack för en bra blogg :)

 5. Hm, missade jag något nu? Vad var det som var så roligt?

  Skönt att det går framåt för er, jag är själv mitt uppe i att sluta amma eller sluta vara napp snarare. Min son på 8 månader tar varken napp eller flaska och har heller ingen snuttefilt/gosedjur vilket gör det hela lite klurigare.

  Lycka till, du gör ett fint jobb och jag upplever dig som en väldigt, väldigt bra mamma. Kram!

  1. Haha! Det var ett svar på en kommentar som jag gjorde på hennes blogg. Det hade inget med mitt inlägg att göra :-)

   Mitt råd till dig Jessica är att göra det nu när er son är 8 månader. Det blir svårare och svårare ju mer medveten barnet blir! Vår son tar fortfarande ingen napp eller gosedjur men han drack vatten till maten i nappflaska tidigt när han satt upp. Vi fick har gett honom mjölkersättning i sittande ställning förstående fortfarande är det bara pappa som kan ge mjölk i liggande ställning :-/
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex + = 13