Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Sluta nattamma – natt 5

Den här natten har varit väldigt orolig. Lucas har vaknat hela tiden. Jag förstår ute varför som just den här natten har varit så himla dålig. På dagen sov han bara en tupplur och det var bara 30 min, från 14.10 – 14.40. Alltså tycker jag att det borde varit en bra natt… Han somnade iaf en ta tid, klockan 21.10 men första gången han vaknade var bara efter 20 min. Tur var att han somnade om snabbt med pappa Jair, bara 8 min. Två timmar (23.20) senare vaknade han igen, den här gången somnade han om på 7 min. Efter det så kunde vi se på babymonitorn att han sov oroligt. Han vaknade och vände sig, ibland skrek han till men somnade om av sig själv.

En timme senare (00.30) vaknade han igen men somnade om snabbt med Jair. Nu sov han lite mer än tre timmar, men 03.49 så vaknade han igen. Nu vägrade han somna om med mig. Efter en timme så blev jag väldigt nödig och var tvungen att gå på toa så Jair fick ta över en stund och då somnade han på 15-20 min. Nu var klockan 05.00 och nu sov han i 4 timmar och 15 min. Klockan 9.15 när jag kom in i sovrummet efter varit på toa så stack skrutt fram huvudet och när han såg mig sken han upp som en hel sol :-) underbara skrutten! När man ser det där leendet så är hela den jobbiga natten som bortblåst!

20140412-120404.jpg

2 reaktioner på ”Sluta nattamma – natt 5

  1. Oron kan säkert bero på nya rutiner.

    Glömde skriva sist! Det är säkert olika från bvc till bvc. Men min bvc-sköterska tyckte att jag absolut skulle sluta amma helt & hållet när jag slutade med amningen kväll/natt samt att somna till bröstet (ammade då fortfarande ca 2 ggr/dag & massor på natten. Hon av erfarenhet menade att det kan bli lite jobbigare för barnet att bara få amma ibland & ibland inte, förvirrande & mer oroligt samt att barnet fortfarande relaterar mamma till tutte & mat. Slutar man helt blir det tufft första två-tre dagarna men sen lugnar sig. Det fungerade för oss. Fick dock pumpa ur ett par ggr då mjölkstockning var nära!

  2. Oroa dig inte jag är ganska säker på att han sov oroligt pga att han sovit för lite på dagen! Man tror de ska va dödströtta o sova som stockar men de sover oftast mkt sämre då.
    Min dotter brukar vakna 06.20 på morgonen. Somnar sedan sin tupplur vid 9.30-10 tiden och sover förhoppningsvis två timmar. Ibland mer, ibland mindre. Sedan är hon vaken från ca 12.00 till 18.30-19 då vi söver henne efter hennes natterutiner. Hon somnar i famnen efter en flaska välling, ibland behöver vi vagga henne lite, men det funkar sittandes i en fotölj. Vi har provat att hon ska somna själv i sängen men det blev ett helvete. Antingen så lekte hon och blev jätte aktiv i sängen eller så blev hon jätte ledsen och det kunde ta några timmar..
    Hon sover ”hela natten” i sin säng i sitt rum sedan hon var 6 månader. Hon är nu 14 månader. Hon vaknar flera gånger under natten och vill ha nappen men somnar oftast om efter hon fått den.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× sex = 12