Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Sötsaker till 1 årsfesten

Här blir det ett typiskt brasilianskt 1 årskalas med inslag från Sverige :-) Jag och Janine håller just nu på att fixa alla små sötsaker som ska vara med på festen. Vi har hittills gjort Brigadeiro som är en typisk sötsak från Brasilien. Det är någon slags choklad som dom kokar upp på spisen och sen rullar man den i chokladströssel som den Bore en chokladboll ungefär. Nästa munsbit vi gjorde var Beijinho som betyder liten kyss. Det är en vit massa som innehåller bland annat kokos och även den rullas fast i kokos :-) Den färgglada bollen vi gjorde heter Casadinho och betyder att Brigadeiro och Beijinho är gifta, den är alltså gjord med en liten bit av varje. Jag bidrog med chokladbollar :-)

20140315-173254.jpg

Så här såg Casadinhos ut innan vi rullade dom i strösslet.

20140315-173613.jpg

Äntligen färdiga! När formarna tog slut får man äta upp resten :-)

20140315-173914.jpg

20140315-173957.jpg
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 − två =