Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Sover middag nu

Just nu kretsar hela vardag kring det här med nattningen. Jag vill inte att han ska sova i vagnen just nu i början för jag vill ta alla chanser att öva honom på den nya nattningsrutinen så att det kanske inte tar så många nätter att göra det. Något annat som jag märkte idag som var positivt. Det har att Lucas har ätit betydligt bättre idag!! Den senaste tiden har han haft dålig aptit och aldrig ätit upp någoting, inte ens gröten som han älskar! Idag åt han all gröt! Och när jag gav han lunch så åt han nästan 4 stora iskuber med puré! I vanliga fall brukar jag värma 2 men han äter bara 1! Jag fick värma mat två gånger och dessutom åt han en del fruktpuré också!

Fortsättning av dagen hittills:
10.50 Lucas vaknar efter 50 min sömn.
11.00 Mina bröst är kanonfulla och när jag tar upp Lucas så ser jag att han vill amma, så jag får väl vara mellanmål idag då :-)
12.30 Lunch – äter kanonbra!
14.05 Jag ser att Lucas är trött så jag lägger honom i sängen. När jag börjar sjunga blir jätteledsen! Känns som han blir besviken att han måste sova igen! Det blir skrik och panik i 5 min. Inte lika intensivt som dom andra gångerna, det kändes inte som att han var lika ledsen den här gången. Först blir han arg när han får snuttefilt och jag håller nappen framför honom men då slår han på mig så jag tappar det hela tiden. Jag sjunger lugnt och buffar och plötsligt efter 5 min blir han alldeles tyst och börjar gosa med snuttefilten. Pillar och biter lite på nappen och sen somnar han. Det hela tog 11 min! Hoppas det går lika enkelt ikväll!

20131127-143747.jpg

6 reaktioner på ”Sover middag nu

  1. A vaknade efter 45 min, vilket är ovanligt då hon Oftast sover 2 Tim först. Men sen vaknade hon efter 1,5 Tim , gav napp igen. Rörde på sig typ hela tiden men vaknade inte. Jag kunde inte somna. Vaknade sen efter 50 min. Lite gnäll, jag buffade, sjöng, smekte huvudet. Hon slappnade av, jag avvaktade o slutade sjunga . Efter några min gnällde hon lite igen. Sen sammanlagt efter kanske 15 min buffningen o sång somnade hon. Hon rör på sig lite så jag omger inte kunna somna inan jag är 100 på att hon är o djup sömn. När hon inte får amma ligg hon ofta så oroligt.

  2. Linda, jag tror tanken är att man lägger barnet när det verkar vara trött på dagen. Ingen fast tid. Sen sover väl barnet så länge det är trött. På kvällen har man en fast tid, är skönt för alla inblandade att veta att det är nattinatti klockan åtta eller när det nu är.

  3. Ja, nu har À somnat! Gröt sedan amning och efter 20 min härjande i sängen somnade hon. Har aldrig kliat o smekt håret då hon inte gillat det, men nu när jag gjorde det blev hon jättelugn. Precis som vanligt efter massa härjande i sängen började hon bli lite gnällig o rullar runt, slänger nappen, då brukar jag vända tillbaka henne o in med nappen o fortsätta så , till slut brukar hon gråta o då brukar jag ta upp henne igenom amma o sen somnar hon. Men denna gången var det inget gråt.

  4. Jag har inte riktigt förstått hela grejen med det ni/du gör nu med nattningen. Men jag tycker det är intressant för A sover lite oroligt nu. Vad jag har förstått bestämmer du när han ska sova på dagen. Varför ska man göra det? Och hur mycket är tanken att han ska sova på dagen?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


nio − 4 =