Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Stoppa saker i näsan

Barn gillar upptäcka och jag vet att jag inte är ensam om att som barn vilja veta vad som händer om jag stoppar nåt i näsan… Så vitt jag vet har jag aldrig svalt nåt farligt men jag har stoppat pärlor i näsan när jag var cirka 6 år. Varför gjorde jag så? Jag kommer ihåg exakt varför, jag hade sett Madicken, det var kanske min hundrade gång som jag såg Madicken (det var min favvofilm). I filmen så stoppar Madickens lillasyster, Elisabeth, en gul ärta i näsan som hon inte kan få ut, hon måste gå till doktorn. Men det kvittade hur obehagligt det såg ut, jag var tvungen att lära mig från mina egna misstag. Så en dag när jag satt och pärlande på mitt rum, bestämde jag mig att jag skulle pröva att stoppa en pärla i näsan. Jag var lite rädd så jag stoppade den inte så långt in i näsan, men när jag skulle ta ut den så råkade jag trycka in den istället. Jag fick lite panik att den inte ville komma ut, men jag skämdes så enormt mycket och vågade inte berätta för mamma och pappa så jag satt kvar på mitt rum och pillade tills jag fick näsblod. Fortfarande vågade jag inte säga nåt till mamma och pappa. Jag var ju den stora tjejen i familjen. Stora tjejen som inte hittar på dumheter. Jag försökte med att fräsa och tillslut kom den lilla pärlan ut. Än idag har jag aldrig berättat detta för mamma och pappa… Dom får reda på detta nu via bloggen :-)

Igår satt Bruna, 3 år, och lekte med okokt ris och råa, torra bönor. Hon har ett litet leksakskök där hon lekte att hon lagade mat och så plötsligt såg Jair att hon petade in en böna i ena näsborren. Hon hann inte peta in den så långt så det var lätt att fått den, men när hennes pappa tittade i den andra näsborren så var det en böna till där! Den bönan satt längre upp. Brunas pappa sa till Bruna att stå helt stilla och sen höll han hennes näsa ovanför bönan så att den inte skulle åka upp ännu mer och bad henne fräsa. Bönan åkte ner såpass långt att den gick att pilla ut med fingrarna. Tuuur!!! En treårings näsborrar är ju inte stora precis! Det är svårt att peta ut något med vuxenfingrar, risken är ju att man petar upp det ännu högre! Läskigt!

20140504-123813.jpg

2 reaktioner på ”Stoppa saker i näsan

  1. Hej! Om det händer igen och barnet är så litet att det inte kan fräsa på beställning, så kan man hålla för andra näsborren och sedan blåsa ordentligt i barnets mun. Då kommer bönan ut i flygande fart.
    Ha det gott!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex × = 48