Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Test av Boob amningstopp

Ni minns kanske att jag fick hem ett paket med amningskläder från Boob härom veckan. Det var två klänningar och en topp. Jag har sparat lite på klänningarna eftersom jag inte vill använda strumpbyxor, men jag har börjat använda toppen så här kommer en liten recension av den :-)

Här har ni mig i toppen:

20130429-010015.jpg20130429-010026.jpg

Toppen heter Carmen och ni hittar den HÄR!

Utseende

Toppen har ett ganska enkelt utseende vilket gör att man kan matcha den till vad som helst. Toppen är tvådelad så att den övre delen slutar under bysten och den undre delen går en bit upp över bysten fast under den övre delen, alltså omlott. Den övre delen slutar med en mjuk resår under bysten som gör att den här omlottfunktionen blir osynlig! Toppen är väldigt stretchig och kan därför användas under graviditeten, amningstiden och eftersom amningsfunktionen är osynlig tycker jag att den kan användas även efter amningstiden. Modellen är lite utställd så att den får fint fall och detta gör också att den inte sitter tajt över en nyförlöst mage. Magen är ju inte direkt det man vill framhäva just nu… Näää jag väntar nog gärna lite till med att visa upp den!

Toppen finns i svart, blått, grönt och rött. Jag valde svart för jag har flera byxor i olika färger och jag ville matcha toppen fritt med dom byxorna i sommar :) Ni hittar topparna i alla färgerna HÄR!

Amning med toppen

Det var inte det enklaste att försöka förklara hur Boob’s omlott-amningsfunktion funkar, men jag hittade en jättebra beskrivning på deras hemsida. Så här gör man när man ska amma med ett Boob-plagg: :)

Jag tycker att toppen var väldigt smidig att amma med. Jag gillar att man inte behöver blotta sig varje gång man ska amma. Som ni ser på bilden så ser man ju ingenting av tjejens bröst! Vanliga, billiga amningslinnen som man kan köpa på H&M, Lindex eller KappAhl så blottar man ju hela bröstet när man ska amma. Det känns ju inte så kul när man sitter på café!

När man ammar med Boobs amningstopp Carmen är det ingen risk för att tyg kommer för bebisens mun. Den övre delen har ju ett stretchband i sig som man enkelt kan sätta på ovansidan bröstet och då stannar det kvar där. Jag tycker det har varit otroligt smidigt! :)

Storlek

Jag valde S på min amningstopp och den sitter jättebra. Toppen är väldigt stretchig och ganska lång så jag hade definitivt fått plats med både gravidmage och gigantiska bröst!!

Material

Materialet är 100 % lyocell och plagget känns svalt och skönt att ha på sig.

4 reaktioner på ”Test av Boob amningstopp

 1. Hej! Har följt din blogg sedan december men är en sån där ”hemlig” följare som aldrig kommenterar. Men nu är det dax! :) Härlig blogg du har! Skönt att höra hur saker och ting är på riktigt och inte bara sådär superduper hela tiden. Fick min son den 3e april (16 dgr över tiden) så jag hann verkligen förbereda mig, så tack för alla tips med allt från amnings-bh till packning av BB-väskan. Stora skor och eget toapapper var super!! Men nu har jag en fråga också.. Hur är storleken på amningstoppen Carmen. Blev sugen på att inhandla en sådan nu..
  Tack för en kul blogg!
  Mvh Frida

  1. Hej Frida! Vad roligt att du som hemlig följare träder fram :-) Jag tycker det är så himla roligt att höra från er! Grattis till din son! Vad bra att du hann förbereda dig och att mina tips kom till nytta, men va lång väntan måste känts med 16 dagar över tiden! Skönt att sonen är här nu iaf!!!! Önskar att jag hade läst nånstans att man skulle ha stora skor med sig till BB, så långt tänkte ju inte jag!! Såna tips vill jag ha på min blogg, sånt man inte läser och som folk inte tänker på att säga.

   Boobs amningstopp Carmen är väldigt stretchig så i en storlek S som jag valde hade man fått plats med mycket mer än bara jag 😉 jag hade till exempel fått plats med mycket större bröst, jag hade kunnat vara lite större och bredare och t.o.m kunnat haft en gravidmage och ändå hade toppen passat eftersom tyget är så långt. Men toppen ser absolut inte stor ut på mig tack vare stretchen. På dom flesta kläder använder jag storlek S men på Gina tricot köper jag ibland storlek M. Hoppas det hjälpte dig lite!! Kraaam

 2. Snygg! Jag har varit dålig på att unna mig amningsplsgg, bara köpt några amnings t-shirts från H&M och amningslinnen från Lindex som jag använder ihop med mina vanliga koftor osv.

  Svar från Emma: Tack! Jag gör också så och dom amningsplaggen jag skaffar har alltid gömd amningsfunktion så då kan jag använda dom även när jag slutat att amma :-)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 − = noll