Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Test av Carriwells amningsbh från 4mom.se – del 2 – amning

Nu har jag testat att amma med Carriwells amningsbh från 4mom.se under en tid och känner mig redo för att skriva en del 2 av min testrecension av den. Första delen av recensionen skrev jag när jag fortfarande var gravid och nu ska jag skriva om att amma med bhn. Ni hittar första delen av testrecensionen HÄR!

Carriwells amningsbh hittar ni HÄR!

Amning med BHn

Amning med Carriwells amningbh är smidigt. Det är enkelt att öppna upp och bröstet kommer fram på ett bra sätt utan att tyg kommer i vägen för bröstet. Jag använder helst den här BHn för amning under dagen. Då är den jätteskön. På natten när jag ligger på sidan så vill gärna det övre bröstet ”glida” ur sin kupa och då kommer bröstvårtan väldigt nära urringningskanten eftersom bhn är väldigt urringad och då följer inte mina amningsinlägg med bröstvårtan så det slutar jämt med att jag blir genomblött av bröstmjölk! Inte så kul! Det kan hända att detta hade blivit bättre om jag hade valt en större storlek på bh för jag tycker inte att bhn sitter lika bra som den gjorde under graviditeten. Till dagen är iaf den här bhn toppen!!!

Utseende

Jag har skrivit tidigare att bhn sticker upp lite på sidorna under urringade toppar eftersom den är lite V-ringad, men jag har inte haft nåt problem med det eftersom jag inte använder dom där topparna nu när jag ammar (dom passar nämligen inte!).

Jag har också skrivit tidigare att jag tyckte min byst såg rätt liten ut i den här bhn, men det tycker jag inte nu. Brösten står fortfarande rätt ut och bhn plattar inte till dom. Så jag är riktigt nöjd med utseendet.

Storlek

Jag valde storlek M på Carriwells amningsbh, men nu funderar jag på om jag kanske skulle valt storlek L istället. Jag tycker nämligen att brösten börjar sticka ut lite i armhålorna och jag har problem med att bröstvårtan på det övre bröstet nästan vill glida ut ur kupan när jag ligger ner på sidan och ammar. Men jag är ändå lite osäker på storleken eftersom det känns väldigt bekvämt att ha på mig storlek M, den känns ju inte för liten… hmm…

Passform efter tvätt

Carriwells amningsbh sitter precis lika bra efter tvätt som före tvätt. Den har hållit passformen jättebra :)

En liten jämförelse

Här kommer en liten jämförelse av del 2 av testerna av bhar. Jag fyller på här allt eftersom jag testar bhar :)

Alla tre amningsbharna jag har testat har varit väldigt sköna och bekväma. Carriwells och Boobs Fast Food använder jag under dagtid eftersom dom är lägre i ringningen och sticker inte upp under mina linnen och toppar lika lätt. Dessutom är dom supersköna! Känns ungefär som att ha en flexibel sportbh på sig. Swegmarks Smooth Line och  Boobs Fast Food använde jag när brösten var som mest svullna precis när mjölken runnit till. :) Swegmarks Smooth Line har jag i en större storlek så därför var den toppen!

Hittills har Swegmark Smooth Line varit den bästa sov-bhn och liggamningsbh eftersom den har en högre ringning så när jag ligger på sidan och ammar så finns det ingen risk att bröstvårtan på det övre bröstet glider till kanten på urringningen och börjar läcka bröstmjölk utanför amningsinlägget som är så himla irriterande!

Boobs Fast Food är mest flexibel under bysten och det känns inte ens att man har en BH på sig! Perfekt för BB-väskan! Den skymmer också mer av bröstet när man ammar, bra för den blyge 😉

Del 1 av alla testrecensioner:
Del 2 av testrecensioner hittills:

6 reaktioner på ”Test av Carriwells amningsbh från 4mom.se – del 2 – amning

  1. Hej Anna! Ja av dom tre bharna så är Boob min favorit på dagen. Jag använder dom andra två på dagen också. Carriwells är ju snarlik Boobs amningsbh, men är lite mera flexibel och därför skönare tycker jag. Swegmarks har hög urringning så då sticker den upp under urringade toppar, annars är den väldigt skön som dag bh också.

 1. HEJ! Jag har hört från flera vänner och ”finare” underklädes butiker där man köper amnings bh:ar (där dom mäter och kollar vilken strl man ska välja) att man ska köpa amnings bh ca 2 veckor efter att man fått bebis då mjölken har runnit till och man vet den riktiga strl, innan de kan man köpa ca 2 st billiga på hm tex att ha på förlossningen och nån vecka efter! är det något du oxå hört? kram sara

  1. Jag har inte hört det, men om man vill vara säker på att ens bh verkligen passar så ska man ju såklart göra så! Man vet ju faktiskt inte vilken storlek boobisarna får! Dom flesta får en eller två kupor större bröst. Men mitt råd är inte att köpa två billiga från H&M att packa i BB-väskan! Jag har inte provat deras amningsbhar men deras amningslinnen är iaf inte flexibla under bysten för fem öre! Jag hade med mig deras amningslinnen till BB, men där kunde jag inte ha på mig dom för det gjorde ont under bysten (där magen hade varit), det tog några dagar innan jag fick på mig dom utan att det gjorde ont. Det var liksom svullet där.

   Mitt tips är att köpa en Boob Fast Food att packa i BB-väskan (den kan vara skön att ha under graviditeten också). Kolla storleksguiden. Skulle den passa även om man får två kupor större bröst? Den är den mest flexibla Bhn jag har provat och det är faktiskt den enda bhn jag kunde ha dom första dagarna efter FL. Sen skulle jag komplettera med två amningslinnen från H&M i min storlek som jag kan byta med när bhn ligger i tvätten.

   Vågar man inte chansa så skulle jag köpa amningslinnen i en storlek större än vad jag normalt brukar ha. Det kan ju faktiskt hända att brösten blir så pass stora att man behöver det. Men framför allt så skulle en större storlek passa direkt efter FL. Vill man inte betala så mkt för nåt som kanske blir för stort sen så är mitt tips Tradera! Tradera är skitbra!

   Jag har hört att man kan köpa amningsbh sista månaden av graviditeten och får man in en kupad hand över bröstet i bhn så är storleken bra (om man inte skulle få ännu större bröst än så). Men dina vänner har givetvis rätt att man inte vet vilken storlek man kommer ha förrän två veckor FL.

   Hoppas att det här hjälpte dig lite på traven :-)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + tre =