Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Test av Carriwells amningsbh!

Yes, då var det dags för nästa testrecension i det stora amningsbh-testet! Det är en svart Carriwell amningsbh från 4mom.se som man kan använda även under graviditeten eftersom den är gjord i stretchigt tyg. Denna Carriwell amningsbh hittar ni för 299 kr på 4moms hemsida HÄR!

 Jag har skrivit lite kort om den här amningsbhn HÄR innan jag fick hem den för att testa den.

Något som kanske är intressant att veta om mig innan ni läser recensionen är att jag har 75C i BH-storlek och att jag fortfarande är gravid så 75 borde egentligen vara 80 nu kanske. Mina bröst har knappt växt något under graviditeten och jag tycker att dom blir rätt platta utan BH så till vardags har jag alltid haft push-up bygelbh. Det har jag inte tänkt att ha när jag ska amma eftersom det kan ge mjölkstockning och är säkert inte speciellt bekvämt heller för ömma tuttar 😉

Material och komfort

Den här amningsbhn är otroligt skön! Den har inga sömmar som skavar och är faktiskt väldigt lik Boob’s Fast Food amningsbh. Även Carriwells amningsbh har ett stretchigt förstärkt parti under bysten som håller mina bröst på plats och som är mjuk och inte skaver mot den stora gravidmagen som börjar strax under bysten. Boob’s Fast Food amningsbh är ändå något stretchigare om man ska jämföra. När jag använder Carriwells amningsbh nu under graviditeten var jag tvungen att använda den medföljande hyskförlängaren för att den skulle bli lika bekväm och inte trång under bysten. Det behöver jag inte med Boob’s Fast Food.

Carriwells amningsbh är gjord i ekologisk bomull och känns skön mot huden.

Utseende

Carriwells amningsbh finns i svart och i vitt och är neutralt utformad med en liten spetskant längs ringningen och mitt emellan brösten är ett parti där en rynkning börjar och sedan sträcker sig en liten bit ut på varje bröst från mitten. Går ni in och tittar på BHn på 4mom.se hemsida och klickar upp bilden så kan ni se den här rynkningen. :) Urringen är lite V-ringad vilket gör att den lätt sticker ut lite på sidorna på de toppar jag använder med lite bredare urringning och smala axelband. Men jag kan tänka mig att den passformen kan ändras lite när mjölken rinner till i brösten och brösten fyller ut BHn lite mer. Vi får se helt enkelt… Uppdaterar om detta när jag ska amma med den :)

Precis som med Fast Food amningsbhn så är det här ingen push-up BH så bysten ser ju mindre ut. Jag tycker inte att min byst ser platt ut, men mindre. Hur min byst framhävs i Boob’s Fast Food och Carriwells amningsbh är för mig ingen skillnad.

Öppna upp för amning

Det är enkelt att öppna/stänga för amning med en hand och när man öppnar upp så drar man ner hela kupan. Detta är den största skillnaden mellan Boob’s Fast Food och Carriwells amningsbh. På Carriwells amningsbh så finns inget hål för bröstvårtan och bröstet utan man fäller ner allt tyg. Det enda som är kvar är ett band på utsidan av bröstet som håller axelbandet på plats och förstärkningen under bröstet. Bröstet stannar därför i exakt samma position och får stöd under amningen, men det finns ingen risk att tyg kommer emellan. Jag tror att detta är den vanligaste designen av amningsbhar eftersom alla amningsbhar som jag har testat, utom Boob’s Fast Food, har den här designen.

Är det någon som efterlyser liknande bilder som jag gjorde för Boob’s Fast Food BH för att illustrera hur man öppnar upp för amning på den här typen av BH? Svara i så fall i en kommentar på det här inlägget så ska jag fixa det :)

Storlek

Enligt storleksguiden som ni hittar när ni tittar på den här BHn på 4moms hemsida så skulle jag ha en storlek M. Och på mig passade storlek M perfekt på brösten nu under graviditeten och det känns som det finns plats för mjölkfyllda bröst också. BHn sitter också perfekt runt om på mig tillsammans med hyskförlängaren som ingick.

Användning av BHn vid graviditet

Precis som Boob’s Fast Food amningsbh så tycker jag att den här amningsbhn från Carriwell är fantastisk att använda under graviditeten. Båda två är sköna och flexibla även med den stora magen. Och det är skönt att slippa bygelbh som trycker och skaver på magen.

Dag- och/eller sov-BH

Carriwells amningsbh går också lika bra att använda på dagen som på natten. Den skaver ingenstans och hyskförlängaren bak på ryggen känner jag heller inte av även om jag ligger länge på rygg.

Finesser med BHn

Jag har inte kommit på någon speciell finess med den ännu som inte andra amningsbhar har och den har ingen speciell plats för amningsinlägg (det hade inte Boob’s Fast Food amningsbh heller). Jag tror jag får återkomma på den här punkten när jag har jämfört med fler BHar.

Pris

Carriwells amningsbh kostar 299 kr på 4mom.se

En liten jämförelse

Eftersom jag upplever dessa två amningsbhar väldigt lika så skulle jag vilja jämföra dom. De största skillnaderna mellan BHarna var hur man öppnar upp för amning, vilket som är enklast och smidigast är säkert individuellt och jag kan själv inte avgöra det nu, men om vi glömmer bort det lite och ser till de andra mindre skillnaderna så tycker jag så här:

  • Boob’s amningsbh var lite skönare – det känns i princip inte att man har på sig den. Den var mer flexibel och stretchig.
  • Boob’s amningsbh finns i fler färger
  • Carriwells är billigare

.

Skulle jag köpa en till amningsbh nu under graviditeten hade jag valt en till Fast Food amningsbh i någon fräsig färg! Troligtvis den rosa-vit-randig :) Den är ju riktigt läcker!! :)

Köptips!

4mom.se har också Boobs bhar! Just nu har dom Boobs Fast Food amningsbh som jag provade fast i Nude-färgen för 325 kr HÄR! 4mom.se har också den snygga rosa-vit-randiga färgen eller den röd-vit-randiga färgen av Fast Food BHn för 429 kr HÄR!

Andra tester av amningsbhar som jag har gjort hittills:

10 reaktioner på ”Test av Carriwells amningsbh!

  1. Hej!
    Vad spännande med bäbis =)

    Jag har just nu ett erbjudande. Om du bokar en gravidfotografering så får du en babyfotografering på köpet.

    Hälsningar Madde
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex × = 42