Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Test av GlamMoms amningsbh

Kommer ni håg att jag skrev ett inlägg om att jag ska testa en av GlamMoms amningsbhar? Nu har jag gjort det! Jag har ju skippat bygelbhar nu så nu blir det amningsbhar all the way :)

Det är den här snygga amningsbhn från GlamMom som jag har testat :)

Modellen heter You! Lingerie och färgen heter Amber Plum.
Ni hittar den här karamellen HÄR!

Något som kanske är intressant att veta om mig innan ni läser recensionen är att jag har 75C i BH-storlek och att jag fortfarande är gravid så 75 borde egentligen vara 80 nu kanske. Mina bröst har knappt växt något under graviditeten och jag tycker att dom blir rätt platta utan BH så till vardags har jag alltid haft push-up bygelbh. Det har jag inte tänkt att ha när jag ska amma eftersom det kan ge mjölkstockning och är säkert inte speciellt bekvämt heller för ömma tuttar ;)

Utseende

GlamMoms You! Lingerie sitter verkligen som ett smäck på mig! Den framhäver bysten jättefint och ger nästan lika mycket push-up som en vanlig bygelbh gör, trots att den här inte ens har några byglar! Jag blev faktiskt väldigt förvånad och GLAD! Toppen!! Jag vill helst ha lite push-up på dagtid även om jag ammar (tror jag) :)

Den här amningsbhn har verkligen en snygg och attraktiv modell och är lika snygg som mina vanliga bhar som jag brukar använda :) Känns lyxigt att få bära denna fina BHn :) Modellen passar också bra att ha under urringade linnen tack vare den djupa ringningen.

BHn finns även i följande färger:

Jag har provat den färg som heter Amber Plum som enligt beskrivningen är ”korallfärgad stretchig spets över en gredelin kupa”. Den beskrivningen stämmer mycket bra inpå den verkliga färgen som enligt mig är korall-orange spets över en gredelin kupa. Men jag tycker att färgen på bilden ser mycket mer ut som pastellfärgad orange och jag hade väl inte läst beskrivningen så noga får jag väl erkänna… Men jag tycker fortfarande att BHn är kanonsnygg!!!!!!!!!!

Så här ser BHn och färgen ut på mig:

Material och komfort

BHn är skön att ha på sig. Den har en mjuk spets och ett stretchigt förstärkt parti under bysten för att ge stöd till brösten. Precis under brösten har den ett annat förstärkt parti där det på en bygelbh hade suttit byglar, men det gör det inte. Det ser exakt likadant ut som på en bygelbh fastän det är inga byglar där i (hoppas ni förstår vad jag menar, annars kan jag ta en bild). Det här förstäkta partiet håller brösten uppe och på plats :)

BHn känns skön mot huden och skaver ingenstans. Den är gjord i 80% nylon, 20% spandex.

Öppna upp för amning

Clipsen som används för att öppna/stänga kupan för amning kan göras enkelt med en hand, men clipsen på den här BHn var lite trögare än de andra amningsbhar jag har testat. Jag vet inte om detta var något tillfälligt eller om det kommer bli enklare när man har öppnat och stängt några gånger. Hur som helst kunde man öppna/stänga med en hand så jag ser inte detta som ett problem.

När man öppnar för att amma fäller man ner kupan och på den är BHn så blir det fortfarande en bit tyg kvar under och på utsidan av bröstet, men såpass långt ifrån bröstvårtan att de aldrig skulle kunna hamna emellan. Bröstet stannar därför i exakt samma position och får stöd under amningen.

Är det någon som efterlyser liknande bilder som jag gjorde för Boob’s Fast Food BH för att illustrera hur man öppnar upp för amning på den här typen av BH? Svara i så fall i en kommentar på det här inlägget så ska jag fixa det

Storlek

Jag valde en storlek större än vad jag har just nu på kupa. Just nu har jag 75C och jag valde 75D. Den passar mig bra nu, men jag tror att den kommer passa ännu bättre när brösten växer till sig lite 😉 Precis mellan brösten har den nämligen en tendens att puta lite utåt, så man får trycka in den så att man inte får en litet utstick mellan brösten som syns utanpå kläderna. Det är mycket möjligt att BHn slutar puta när mina bröst har växt till sig lite och passar bättre i kupan. Jag har tagit en bild på vad jag menar, hoppas ni förstår…

Användning av BHn vid graviditet

Jag har använt BHn idag på jobbet och det funkade toppenbra med en hyskförlängare! Jag behövde inte ens sätta hyskförlängaren på nästyttersta läget för BHnn var såpass flexibel. Jag hade nog kunnat använda den utan hyskförlängare även om det hade varit tajt att sitta med den. Hur som helst var det jätteskönt att ha på sig den här istället för min bygelBH som tryckte så på magen och brösten :S

Dag- och/eller sov-BH

Dag-BH helt klart! Jag hade inte valt att sova i denna… Den är skön att ha på sig, men till natten vill jag ha BHar som är ännu mjukare och mer flexibla.

Finesser med BHn

Om finess kan vara design så är designen, modellen och färgen det unika med den här BHn! En riktig läckerbit i Mamma-garderoben!

Pris

Den här amningsbhn går att köpa på GlamMom för 449 kr, klicka HÄR!

En liten jämförelse

Klart snyggast Dag-BH hittills! Sitter som ett smäck och ger snygg push-up för brösten utan byglar! Lyx i vardagen för en ammande mamma! Clipsen var lite trögare när man skulle öppna för amningen, men det kanske berodde på att de var nya….

De två mest bekväma bharna för användning under graviditet i testet hittills tycker jag är Boob’s Fast Food bh och Carriwells amningsbh för dom är dom skönaste och strecthigaste. Men GlamMoms amningsbh är enligt mig den bästa att använda på dagtid under graviditeten av BHarna jag har testat hittills. GlamMoms BH gav brösten finast hylla 😉

Den BH som jag tror skulle ge bäst stöd för stora bröst, hittills i testet, tror jag är Natural Beauty amningsbhn från Swegmark , men jag har ju inte så stora bröst själv så jag vet inte säkert.

Hittills är Carriwells BH är billigast, 299 kr. GlamMoms amningsbh är dyrast, 449 kr.

Andra tester av amningsbhar som jag har gjort hittills:

Nu har jag tre BHar kvar att testa, två från Swegmarks och en från The Luxurious Mum :)

10 reaktioner på ”Test av GlamMoms amningsbh
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ tre = 8