Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Test av Swegmarks Natural Beauty amningsbh

Då var det dags att testrecensera nästa amningsbh i det stora testet jag har på min blogg. Den här gången kommer jag recensera en av de tre Swegmarks bharna som jag har fått hem. HÄR hittar ni Swegmarks amningsbhar på deras hemsida!

Den BH som jag recenserar idag är deras Natural Beauty

Jag har skrivit lite om BHn HÄR!

Något som kanske är intressant att veta om mig innan ni läser recensionen är att jag har 75C i BH-storlek och att jag fortfarande är gravid så 75 borde egentligen vara 80 nu kanske. Mina bröst har knappt växt något under graviditeten och jag tycker att dom blir rätt platta utan BH så till vardags har jag alltid haft push-up bygelbh. Det har jag inte tänkt att ha när jag ska amma eftersom det kan ge mjölkstockning och är säkert inte speciellt bekvämt heller för ömma tuttar 😉

Material och komfort

Swegmarks Natural Beauty BH är en skön BH som ger bra stöd till brösten. Jag tycker det känns som den även kan ge bra stöd till lite större bröst tack vare det stabila parti under brösten. BHn har de skönaste axelbanden jag har provat hittills och det kan jag tänka mig är extra viktigt med stora, tunga bröst! Axelbanden är lite bredare, vadderade och väldigt mjuka så det känns inte ens att man har några axelband på sig! BHn är stretchig, men jag har ökat lite i omfång runt om så jag behöver en hyskförlängare för att den inte ska bli för tajt. När jag sitter ner är den ändå på gränsen för att bli för tajt runt om så jag tror att den här BHn passar bättre efter graviditet än under graviditet. Det kanske inte är så konstigt eftersom det är en amningsbh och inte en graviditetsbh :)

BHn innehåller rättvisemärkt bomull och är gjord av 70% Bomull, 20% Polyamid, 10% Elastan. BHn känns skön mot huden.

Utseende

Jag skulle säga att det här en amningsbh där man inte bara har tänkt på att den ska vara funktionell och bekväm. Den är också utsmyckad med lite spets och en liten rosett mitt emellan brösten. Det är enligt mig en ungdomlig amningsbh som är lite sportig och kvinnlig på samma gång. Färgen är Vaniljvit.

Jag tycker att min byst med BHn ser lite större ut än på bilderna här nedanför men annars tror jag att bilderna visar BHn ganska bra :) På bilden har jag 75C på mig.

Så här ser Swegmarks Natural Beauty ut på mig:

Öppna upp för amning

Det är enkelt att öppna/stänga för amning med en hand och när man öppnar upp så drar man ner hela kupan. Jag tror att de flesta amningsbhar har den här designen. När man fäller ner kupan så fäller man liksom ner allt tyg så att bröstet blir fritt från tyg, det enda som är kvar är ett band på utsidan av bröstet som håller axelbandet på plats och förstärkningen under bröstet. Bröstet stannar därför i exakt samma position och får stöd under amningen. Alla BHar som är med i det här testet hittills har den här typen av design utom Boob’s Fast Food BH som jag har skrivit om tidigare HÄR!

Är det någon som efterlyser liknande bilder som jag gjorde för Boob’s Fast Food BH för att illustrera hur man öppnar upp för amning på den här typen av BH? Svara i så fall i en kommentar på det här inlägget så ska jag fixa det :)

Storlek

Jag tycker Swegmarks amningsbhar verkar vara lite mindre i storleken än vad jag är van vid när jag provar BHar. Jag har provat tre olika storlekar. 75C som jag normalt har satt som ett smäck så den hade jag nog växt ur illa kvickt så nu har jag två i storlek 75D och en i storlek 75E. Jag tror jag skulle kunna haft alla tre i storlek 75E utan att de hade varit förstora, men BHarna är stretchiga så att det känns som dom kommer passa även när mjölken rinner till ändå. Annars har jag fortfarande etiketterna på så att jag kan byta dom.

Användning av BHn vid graviditet

Ja, BHn är bekväm att använda, absolut! Men min mage når upp till bysten nu och jag har ökat såpass mkt i omfång att det är på gränsen att den blir för tajt när jag sitter ner med BHn även med hyskförlängare. Därför sparar jag den till bebis är född. Det är ju inte många veckor kvar nu :)

Dag- och/eller sov-BH

Hmm… man kan säkert sova med BHn om man vill men eftersom det är spets på så tycker ja att den känns mer som en dag-BH. Dessutom är den kanske inte så stretchig runtom som en sov-BH kanske borde vara… men det är svårt för mig att avgöra nu när jag är gravid och STOR! Jag får återkomma om detta när bebis är född.

Finesser med BHn

Axelbanden tycker jag gör den här BHn unik! Den har otroligt sköna axelband som ger bra stöd! Jag återkommer om jag kommer på nåt mer :)

Pris

Den här amningsbhn kan man köpa i Swegmarks onlineshop för 349 kr HÄR

En liten jämförelse

Av de BHar jag har testat hittills så tycker jag att det känns som Natural Beauty amningsbhn från Swegmark ger bäst stöd för stora bröst, men jag har ju inte så stora bröst själv så jag vet inte säkert. Det är bara den känslan jag får när jag har på mig den. Den hade också skönast axelband :)

De två bästa bharna för användning under graviditeten hittills tycker jag är Boob’s Fast Food bh och Carriwells amningsbh. Boob’s Fast Food BH kunde man inte ens känna att man hade på sig efter ett litet tag! :)

Hittills är Carriwells BH är billigast, 299 kr. Boob’s Fast Food är dyrast, 399 kr.

Andra tester av amningsbhar som jag har gjort hittills:

5 reaktioner på ”Test av Swegmarks Natural Beauty amningsbh
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ tre = 4