Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Test av Swegmarks Victoria amningsbh

Nu kommer en recension om den sista amningsbhn i mitt stora amningsbh-test här på bloggen! Jag kommer även recensera dom när jag har provat att amma i dom, men det blir senare när bebis är här och amningen har kommit igång!

Den sista amningsbhn i testet kommer från Swegmark och är gjord i ett nytt tekniskt material som kyler kroppen när den är varm och värmer kroppen när den är kall! Den här amningsbhn heter Victoria. Ni hittar alla Swegmarks amningsbhar HÄR!

Något som kanske är intressant att veta om mig innan ni läser recensionen är att jag har 75C i BH-storlek och att jag fortfarande är gravid så 75 borde egentligen vara 80 nu kanske. Mina bröst har knappt växt något under graviditeten och jag tycker att dom blir rätt platta utan BH så till vardags har jag alltid haft push-up bygelbh. Det har jag inte tänkt att ha när jag ska amma eftersom det kan ge mjölkstockning och är säkert inte speciellt bekvämt heller för ömma tuttar 😉

Material och komfort

Jag tycker att den här amningsbhn är skön att ha på sig. Den är gjord i ett nytt tekniskt material som kallas för Thermo Cool som kyler kroppen när den är varm och värmer den när den är kall. Jag har inte använt bhn tillräckligt mycket ännu för att verkligen kunna känna hur bra den reglerar temperaturen, men jag har aldrig känt mig varm eller kall i den. Jag vet inte om min mage kanske har sjunkit lite eller om den här BHn faktiskt är lite stretchigare runtom för tillsammans med hyskförlängare så sitter den här BHn hur bra som helst på mig :) Jätteskönt! Axelbanden är precis som Swegmarks andra bhar vadderade och breda och därför väldigt mjuka och bekväma.

BHn är gjord av ekologiskt framställt polyester (85%) och 15% elastan. Materialet känns mjukt och skönt mot huden. Alla sömmar på insidan av bhn är mjuka och spetsen är slät på insidan och trycker inte mot huden så även om den inte är så mjuk så irriterar den inte huden.

Utseende

Helt ärligt så är utseendet inte alls något som faller mig i smaken. Jag tycker BHn känns gammalmodig med den breda spetsen och jag stör mig på att spetsen går hela vägen ner till bröstvårtorna, men som sagt så är BHn väldigt bekväm så det väger ju upp betyget lite :)

Den här amningsbhn finns både i vitt och svart.

Här har ni mig och bhn:

Öppna upp för amning

Det är enkelt att öppna/stänga för amning med en hand och när man öppnar upp så drar man ner hela kupan. Den här amningsbhn har samma design för att öppna för amning som de tidigare jag har testat så jag kopierar beskrivningen :)

När man fäller ner kupan så fäller man liksom ner allt tyg så att bröstet blir fritt från tyg, det enda som är kvar är ett band på utsidan av bröstet som håller axelbandet på plats och förstärkningen under bröstet. Bröstet stannar därför i exakt samma position och får stöd under amningen.

Storlek

Jag har BHn i storlek 75D och jag tycker den sitter jättebra. Även nu under graviditeten om jag använder en hyskförlängare :) Det finns fortfarande plats kvar i kuporna så jag borde få plats med brösten även när mjölken runnit till :) När det gäller kupstorlek så tycker jag det känns som att Swegmark har överlag lite mindre kupor så det är bra att välja en eller två storlekar större på kupa när man köper deras amningsbhar.

Användning av BHn vid graviditet

Ja absolut! Med hyskförlängare så funkar den för mig även i graviditetsvecka 39! :)

Dag- och/eller sov-BH

Den här amningsbhn kan användas både som Dag- och sov-BH. Jag tycker på ett sätt att den är en typisk Dag-BH eftersom den har så mycket spets, men den har inga hårda sömmar eller byglar eller liknande så egentligen är  den perfekt även som sov-BH. Dessutom är den gjord i det här nya tekniska materialet Thermo Cool som kyler när kroppen är varm och värmer när kroppen är kall och det måste ju vara toppen att sova i en sån BH. På natten kan man ju svettas en del utan att vakna och då kan det vara skönt att ha en BH som själv reglerar detta!

Finesser med BHn

Materialet Thermo Cool som kyler när kroppen är varm och värmer när kroppen är kall! Himla bra finess! Sen har ju den här BHn också dom vadderade breda axelbanden som ökar komforten rejält :)

Pris

Jag kunde inte hitta Swegmarks Victoria amningsbh i deras webshop just nu, men på ellos.se kostar den 299 kr. Ni hittar länk till bhn på ellos hemsida HÄR!

En liten jämförelse

För stora bröst tycker jag att det känns som att Smooth Line amningsbh från Swegmark ger bäst stöd, tack vare det förstäkta partit under bysten, den breda hyskknäppningen och de breda vadderade axelbanden. Jag har inte så stora bröst själv, men utifrån det jag har provat så tippar jag på att Swegmarks bhar överlag är bättre anpassade för storbystade. Den andra Swegmark BHn som jag har testat, Natural Beauty, upplevde jag också skulle passa till stora bröst. Den är dessutom prydd med lagom mycket spets :)

Smartaste amningsbhn tyckte jag var Swegmarks Victoria amningsbh där tyget Thermo Cool reglerar temperaturen för brösten beroende på om kroppen är kall eller varm.

Dom två snyggaste Dag-BHar som jag testat hittills är The Luxurious Mama’s Lisa pearl och GlamMoms You! Lingerie amningsbh som gav brösten den finaste hyllan 😉 Båda BHarna sitter som ett smäck och ger snygg push-up för brösten. Amningsbhn från The Luxurious Mama har byglar medans GlamMom är utan byglar.

De två bästa bharna för användning under graviditeten hittills tycker jag är Boob’s Fast Food bh och Carriwells amningsbh. Boob’s Fast Food BH kunde man inte ens känna att man hade på sig efter ett litet tag och den behöver jag inte använda hyskförlängare till så därför gillar jag den bäst just nu. Jag använder även The Luxurious Mama’s Lisa pearl och GlamMoms You! Lingerie amningsbh nu under graviditeten för jag vill gärna ha en liten hylla så att magen inte tar över min kroppsform helt och hållet. Boobs och Carriwells amningsbhar ger inte direkt någon ”hylla” till mina bröst. Amningsbhn från The Luxurious mama är mest flexibel och jag behöver ingen hyskförlängare, men GlamMom’s är utan byglar så dom är sköna på olika sätt :)

I det här amningsbh-testet var Carriwells BH och Swegmarks Victoria billigast, 299 kr. Dyrast var The Luxurious Mama’s Lisa pearl, 549 kr.

Testrecensioner av de andra amningsbharna:

3 reaktioner på ”Test av Swegmarks Victoria amningsbh
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


tre − = 1