Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Tips blöjhink

Vi köpte en Tommee Tippee blöjhink när vi var på Ullared för 99 kr och den har verkligen varit kanonbra! Det luktar absolut ingenting från den! Tyvärr tog påsrefillen slut på bara 9 dagar! Alldeles för snabbt! Vi hade köpt två till som inte var original för 49 kr styck, men jag tycker ändå att 150 kr i månaden är rätt dyrt för såna påsar. Men sen upptäckte jag att det kostar tydligen över 100 kr för att köpa en sån refill på nätet!!! Herregud det är ju rena rånet!! Nää det tänker jag verkligen inte betala för! Blev lite sur när jag upptäckte det :-/

Så nu har jag en annan idé. Jag tänkte köpa små påsar, dom billigaste jag hittar. Typ hundbajspåsar eller fryspåsar och lägga varje bajsblöja i en sån innan jag slänger i hinken och hinken tänkte jag ha en vanlig soppåse. Det borde ju hålla undan lukten tycker jag…!

10 reaktioner på ”Tips blöjhink

 1. Vi har angelcare. Samma typ . Vi använder hinken när bebis är liten och blöjorna är små. När de är äldre fyller man typ hinken på 3 blöjor!! Till bebis har vi nu hinken. Till stora tösen använder vi hundbajspåsar till bajsblöjorna. Kissblöjorna slänger vi i en pedalhink på toan.

  Så fort bebis börjar äta mat ändras lukten på bajset. Hua mig. Spädis poop är ängla doftbi jämförelse; )

  Läste någonstans att man ksn lägga en grillkol i botten. Få ska tydligen doften försvinna. Kan ju vara något att testa. Snart är ju grillsäsongen igång så då kan jag sno åt mig en kolbit:)

  Jo just ja. Jag köper angelcare refill på babyproffsen. 3 st för 249 kr.

  1. Tack för tipset Pilla om grillkol! Jag ska prova det sen när det börjar lukta äckligt :)

   Bebisbajset luktar faktiskt inte så illa. Funderar på att spara vår sista refill tills det riktiga bajset kommer…. eller om vi bara ska köra på hundbajspåsarna direkt…

 2. Vi köpte en pedalhink från Ikea i den slänger jag varje blöja som jag först lagt i en hundbajspåse. Funkar superbra! Sen fylls ju hinken fort så man tömmer den ju typ varannan dag så de hinner inte börja lukta direkt.

 3. Kan vara en smart idé! Hundbajspåsar är bäst 😉
  Vi kollade på en såndär hink på Ullared men såg att refilerna var ju apdyra så vi köpte en vanlig pedalhink istället. Luktar ingenting! :)
  Får väl se sen dock när dem börjar äta mat då kan ju det lukta pyton 😉 ..Då kör jag nog oxå på hundbajspåsar för varje blöja! :)

  Hoppas ni har en fin måndag <3

  Kram!!

 4. Vi kör på påsar ifrån grönsakerna när vi varit och handlat, brukar alltid ta några extra men fyy de fungerar verkligen inte! :)
  Bra tips med hundbajspåsar!

 5. Vi har faktiskt en vanlig hink med lock som vi köpte på Ikea, locket är väldigt tätslutande så vi slänger alla blöjor direkt ner där & det luktar ingenting! Hinken är inte så stor så vi byter ca varannan dag också, killen här bajsar ofta så det går åt en del blöjor 😉

 6. Vi använder den hinken bara till bajsblöjor och slänger kissblöjorna i vanlig pedalhink. Fungerar jättebra och luktar i stortsett ingenting. I början gick det åt en del refills men sen blev det inte så många bajsblöjor. Kommer inte ens ihåg när vi böt refillen sist.

  Svar från Emma: Vi gör också så nu med refillerna vi har, men sen kommer vi nog inte köpa fler om det inte börjar lukta jättemkt när bebis börjar äta riktig mat…

 7. Vi har faktiskt köpt en rulle hundbajspåsar till skötbordet med planen att lägga bajsblöjor i en ”vanlig” sophink från Ikea! Jobbar annars med hundar, o knyter man åt påsen ordentligt brukar det inte lukta nåt alls, det var så vi fick idén :) Meddela gärna om det funkar 😉

  Svar från Emma: Då borde det funka! Jag tycker inte att bebisbajs luktar så mkt, hundbajs är värre 😛 Jag meddelar om det funkar!

 8. Vi hade sån hink till Elias med, dom fanns att köpa hos alltförföräldrar för 1kr/st under någon kampanj förut och jag håller med om att hinken är jätte bra, men tyvärr är som sagt påsarna till dyra. Nu kör vi med hund bajspåsar med handtag som vi sen slänger ner i blöjhinken :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta + = 12