Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Tips för planera föräldraledigheten!

Jag har upptäckt en jättebra funktion på försäkringskassan som man kan använada för att planera sina föräldradagar som jag verkligen gillar :) Det är ju rätt krångligt det där med föräldradagar men med den här funktionen kan man lägga in vilka dagar man vill ta och sen räknar den ut hur mycket pengar man skulle få, när pengarna ska betalas ut och hur många dagar som går åt och vilka dagar man har kvar. Med den här funktionen kan man planera hela ledigheten och sen skriva ut det hela så man kan ta upp och titta på när man undrar hur det nu var man hade planerat :) Här ansöker man inte om dagarna utan man gör bara upp en plan för hur man vill ta sina dagar :)

Det enda man behöver är e-legitimation så att man kan komma åt Mina sidor på försäkringskassans hemsida.

För att komma till funktionen loggar man in på försäkringskassans hemsida med e-legitimation och sedan klickar man sig fram så här:

1. Klicka på Mina tjänster

.

2. Klicka på Planera föräldrapenning 

.

3. Klicka i enligt bilden nedan och välj Gå vidare. Viktigt är att ni väljer Planera för en eller två föräldrar för att komma till den bra funktionen :)

I den här funktionen väljer man sedan enkelt hur man skulle vilja ta ut sina dagar genom att spara tidsperioder. Man kan ta till exempel en halv månad med ersättning i 6 dagar och sedan en halv månad med 5 dagar om man vill. Då får man ersättning i 5,5 dagar per vecka under en månad.

När man har sparat sina tidsperioder ska klickar man bara på beräkna och då räknar den ut hur mycket pengar man får och när det betalas ut. Dessutom räknar den ut hur många dagar du har använt och hur många dagar du har kvar! Man kan sen gå tillbaka hur många ggr man vill för att ändra planeringen om man tyckte att man fick för lite eller för mkt pengar eller vill ändra nåt annat :)

Det var den här funktionen jag använde när jag gjorde vår planering som vissa av er blev inspirerade/imponerade av :)

2 reaktioner på ”Tips för planera föräldraledigheten!

  1. Åå tack för tipset. Precis vad jag behövde. Ska genast sätta mig och planera hur länge jag kan vara hemma!

    Svar från Emma: Varsågod! Hoppas du hade mycket nytta av planeringsverktyget!

  2. Tack för tipset! Jag är inte så insatt i detta och har inte ansökt om några dagar än just för att det är så krångligt. Men detta var ju jättebra och hjälpsamt! Så tack Emma!! :)

    Svar från Emma: Varsågo :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta × = 16