Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Tips! Köp många skötunderlägg!

Jag har bestämt mig för att inte skriva om bajs och spyor och sånt här på bloggen. Alla bebisar bajsar och spyr och det är ju ingen nyhet att min gör det! Dessutom är det inte så mysigt att läsa om. Men om jag kan komma med nåt bra tips som ni kan dra nytta av så kan jag skriva om det ändå… :-)

Den här gången vill jag tipsa om att köpa många skötunderlägg, eller iaf ha många mjuka handdukar som man kan lägga på skötbordet. Speciellt om man inte har egen tvättmaskin! Vi köpte två skötunderlägg när vi var på Ullared och vi har egen tvättmaskin och dom räcker ändå inte till! Bebisar, iaf vår, passar på att göra sina behov på skötbordet när man precis har tagit av blöjan!

Jag försöker lära mig min bebis rutiner, bli snabbare på skötbordet och ta skydd med den smutsiga blöjan om jag misstänker att nummer 2 kommer snart… Men det är banne mig inte lätt. Kanske lär jag mig det här snart och då kanske vi inte behöver använda så många handdukar. För just nu är alla någorlunda mjuka handdukar paxade till skötbordet.

11 reaktioner på ”Tips! Köp många skötunderlägg!

 1. Hej allihopa! Tack för tipsen! Jag gör exakt så som du Kicki! Jag har 3krs handdukarna till skötbord och tvättlapparna till tvätt och kräk faktiskt :)

  Smart det där Helena med plastad frotté. Vi har en lång bit plastad frotté som jag funderar på att klippa isär.

 2. Jag köpte plastad frotté i metervara och klippte till i lagom storlek. Enkelt att vika ihop och ta med i skötväska också. Torkar snabbt efter tvätt :) Men ibland bytte jag utan underlägg också. Vi hade en sån där uppblåsbar skötdyna från Ikea, och den var lätt att torka av om det behövdes. Så slapp man byta underlägg. Blev nog lite lat efter tredje barnet 😉

 3. Jag använder också de från ikea 10 pack för 29 kr MEN de ja har jag till spya/amning. Till skötbordet har vi de som är lite större från ikea som kostar 3 kr styck. De kan man kasta med gott samvete när de blivit helt nerbajsade eftersom de e så billiga. Det som funkar bra är också att lägga torra tvättlappar under rumpan och fånga upp bajset typ. Så gör vi iaf o behöver inte tvätta lika ofta :)

 4. Vi har små handdukar från Ikea. 10 st för 20kr eller något liknande. Jättebra att ha på skötbordet och bara slänga på tvätt om de blir smutsiga.

 5. Tänkte samma som Anna, fast jag har klippt sönder en gammal frottehandduk i 20×20 bitar en del är större en del mindre, jag tror dom kommer funka… 😀

 6. Kan tipsa om små vita handdukar från ikea (ca20x20cm) Köpes i 10-pack tror jag. Perfekt till att ha under rumpan vid blöj byten, över snoppen vid blöjbyten för att undvika olyckor, vid amning, torkning av spyor mm. Finns ofta på barnavdelningen. Tack för trevlig och ärligt skriven blogg!

 7. Hej! Gillar din blogg supermycket. Underbart söt son ni fått! Jag väntar mitt första barn i juli och har tusen olika funderingar som snurrar runt i huvudet :) Men jag tänkte höra vad du använder dig av för amningsplagg? Har du köpt speciella plagg eller hade du användbara kläder hemma? Känns som att det enda jag äger är linnen, t-shirtar och tröjor som känns väldigt opraktiska att amma i. Man vill ju både att det ska kännas bekvämt, samtidigt som man kanske vill känna sig lite fin emellanåt. Gillar att du skriver så ärligt, t ex att tänka på att inte ha för tajta bhar eller tröjor efter förlossningen, sådant skulle jag nog aldrig tänka på själv :)

  Svar från Emma: Hej Elin! Jag har några snygga amningsplagg med helt dold amningsfunktion och sen har jag satsat på att använda H&Ms amningslinnen med inbyggd bh. Jag har svarat dig på din fråga i det här inlägget: http://minbebis.com/blogg/emmaemma/svar-pa-fragor-2/
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


två × = 16