Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Tips på leksaker

Jag fick frågan om jag kunde ge några tips på leksaker och det tänkte jag försöka göra. Jag är ingen expert eller så och ni kan säkert komma med massa tips till mig också. Men det här är vad jag kan tipsa om än så länge.

Lucas började inte intressera sig för några leksaker förrän han var 3 månader. Men då var det färgglada leksaker som gällde! Mina två favoritmärken är Lamaze och Tafs toys. Deras leksaker är aktivitetsleksaker där det är mycket att känna på, olika ljud och saker som prasslar.

Vi har den här från Tafs toys:

20130628-143847.jpg

Den har stora prasslande vingar, fötter som prasslar, en tuta, en spegel, en stor och en liten bitring, smala ben som är enkla att greppa och skallra. Den är gjord i många olika material så det finns mycket att känna på. Den är väldigt färgglad och bak har den vita vingar med svarta prickar i olika storlek. Vitt, svart och rött är ju dom första färgerna en bebis ser. Jag märkte tidigt att Lucas gillade att titta på just vitt och svart. Tyvärr ser den här leksaken ganska skräckinjagande ut, det är det enda som gör att jag inte utnämner den till den perfekta leksaken för en 3 månaders, även om jag är väldigt nöjd med den. Lucas gillar den väldigt mycket ändå. Tror den är favvoleksaken just nu :-)

Jag tycker egentligen att barns leksaker ska se glada ut. Här är några exempel på Lamaze leksaker. Dom är alltid färgglada, har ofta något som prasslar och har ofta tutor.

20130628-145035.jpg

Ett annat tips är att skaffa bitring med vatten i som man kan lägga i frysen för snart ska ju bebbarna få tänder och då kan det göra riktigt ont på dom små. En bitring att gnaga på kan lindra. Vi köpte en färgglad fjäril, men sen fick jag höra från vänner som köpt samma att den är rätt tung så deras barn hade inte gillat den. Så tänk på det att det inte ska vara en ring med något tungt på som barnet inte orkar hålla.

Den här har vi köpt. Men Lucas har inte börjat få några tänder än så vi har inte använt den än.

20130628-145538.jpg

Mina tips till små bebisar är att köpa färgglada leksaker som är glada! Gärna nåt som man prasslar eller skallra som man kan fånga barnets uppmärksamhet med. Köp greppvänliga leksaker, det är roligare om barnet kan hålla i dom. Leksaker med musik eller tuta är också skoj. Andra leksaker, t.ex. såna med träkulor som man kan flytta brukar barnen gilla tidigt också för att dom har roliga färger och former. Såna leksaker kan man ofta ha på bordet så barnet kan titta på och pilla med och samtidigt sitta i en barnstol. Perfekt om mamma och pappa ska äta middag och vill sysselsätta den lille! :-)

Tipsa gärna mig om ni har nåt bra tips på någon leksak! Vi har inte så mycket leksaker så vi tänkte att vi köper väl nytt allteftersom vi ser vad han gillar :-)

En reaktion på ”Tips på leksaker
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta − 3 =