Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Tips på rengöringsmedel!

Innan jag fick Lucas hade jag inte en aning om att bebisbajs färgade av sig så mycket att det inte går bort på vitt om man inte förtvättar direkt efter ”olyckan” eller spolar av och sprutar ner med Vanish.

Första veckan hade vi vita handdukar och kläder med gula fläckar som inte gick bort i tvätten. Andra veckan handtvättade jag allt med tvättmedel tills mina händer var snustorra på grund av allt tvättmedel dom kom i kontakt med. Tredje veckan hade vi köpt Vanish. Vanish tar verkligen bort bajsfläckarna helt och hållet!

Men om ni inte vill använda så mycket rengöringsmedel på barnkläderna så kan jag tipsa om att hälla i ättika i en sprayflaska och spreja på samma sätt som Vanish. Det går nästan bort helt och hållet. Sen när ni tvättar kan ni blanda ut tvättmedlet med ett parfymfritt blek- och fläckmedel då försvinner fläckarna!

4 reaktioner på ”Tips på rengöringsmedel!

 1. Jag vill tipsa om gall tvål som finns att köpa på tex Ica och ibland kan vara lite knepig att få tag i! En föräldrargrupp på Facebook. Med ca 2000 medlemmar så skriver dom alltid om den tvålen om man frågar efter något som tar bort fläckar 😉 så de är verkligen ett super tips! Bra mot miljön oxå :)))

  Svar från Emma: Tack! Jag ska absolut prova det! Ska kolla om dom har det på Willys här :-)

 2. Galltvål – mitt bästa tips. Tar bort alla svåra fläckar, som bebisbajs, dessutom helt naturligt :) Jag fick bort bajsfläckar på kläder som jag till och med redan tvättar innan, dock tog det lite längre tid till skillnad om man gjorde det direkt :)

  Svar från Emma: Åhh det ska jag absolut prova! Har aldrig hört om det förut!

 3. Grattis till lille Lucas, Emma – sicken sötnos!
  Hoppas ni mår bra allihopa!
  Kram, kram

  Svar från Emma: Tack så mycket Eva! Hoppas ni mår bra i härliga Grekland också :-)

 4. Man kan även göra eget rengöringsmedel. Du tar ättika, skalet från några ekologiska citroner och timjan och lägger i en burk med lock. Låt det dra i 2 veckor. Ta sedan bort citronen och timjan, häll värskan i en sprutflaska och tillsätt lika mkt vatten som där är ättika..

  Svar från Emma: Åhh tack för tipset ska prova det! :-)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + = tio