Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Tips till alla gbg-föräldrar!

Förra veckan fick jag ett mail från två tjejer som startat en nannypool med hemsidan www.barnvaktgbg.se. Deras företag är ett så kallat UF-företag (ung företagsamhet).

Idén med att starta en nannypool fick dom när den ena tjejen vikarierade på en förskola och märkte att behovet av barnvakter bland föräldrarna var stort. Det var ofta föräldrar som kom precis vid stängning med andan i halsen och som upplevde att det ibland var stressigt att hinna med hämtningen i tid. Idén med tjejernas företag är att barnpassningen sker i hemmet där barnen känner sig trygga, det kan gälla vid enstaka tillfällen eller kontinuerligt. Barnvakten kan hämta på dagis och laga enklare mat till föräldrarna kommer hem. 

Jag tycker det låter som en fantastisk idé, speciellt eftersom man kan välja om man vill ha en barnvakt vid enstaka tillfällen eller kontinuerligt!

Jag vill passa på att tipsa om detta till alla föräldrar som känner igen sig!
Kanske underlättar detta era liv lite :)

 

 

En reaktion på ”Tips till alla gbg-föräldrar!

 1. hej
  den idén finns redan i sthlm och göteborg.
  jag hade tänkt att starta sånt företag och vara med o tävla i venture cup för 2 år sedna men när jag googlade runt så fanns det
  det är en bra grej dock som du skriver.
  tror att man tom får göra rutavdrag eller något =)

  Svar från Emma: Jaha, det hade jag ingen aning om! En bra grej hur som helst! :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− två = 4