Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Vecka 14

Bebis

Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.

Du

Nu tänjs musklerna och huden ut för att ge plats åt bebisen att växa. Om du fött barn tidigare och tycker att magen är mycket större den här graviditeten så är det helt normalt. Om du vill göra ett fostervattenprov så görs det kring de närmaste veckorna. Det uppstår en massa känslor när du är gravid. Låt din partner och de närmaste få chans att stödja dig genom att prata med dem. Be din barnmorska om hjälp, hon finns där för dig.

Så här känner jag

Jag ha börjat få en liten mage som syns i tajta kläder, men än så länge syns inte magen genom jobbkläderna. Jag är riktigt petig med maten och vill absolut inte äta torr mat, så som grillat kycklingbröst och lax. Räkor går inte heller hem. Kantareller är fortfarande en riktig hit här hemma!! Sen tycker jag att söta frukter är mums, som till exempel golden kiwi, passionsfrukt och physalis! På morgonen klarar jag mig inte utan banan, flingor och mjölk. Lunchen är alltid ångest, önskar att jag slapp varm mat, det är bara jobbigt. MEN, jag mår inte illa. Det känns ungefär som jag har haft en jobbig förkylning och jag har ingen matlust, men är vrålhungrig varannan timme! Då gäller det att ha fantasi! Som tur är var mamma här och stekte rödspätta med ströbröd, det var så mumsigt att jag kan tänka mig att äta den fisken även som mellanmål! Mums!! Ojjj, vad mycket snack det blev om mat nu! Men just nu känner jagg inte så mycket annat…!!

gravid vecka 14
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + ett =