Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: pa.smallen@hotmail.se

Add Comment Register

Vecka 17

 

Bebis

Nu växer kroppen fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram vilket är mer än moderkakan. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre. Bebisen är lika stor som en kvinnas handflata. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring. Bebisen är medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.

Du

Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Bebisen befinner sig nu i övre delen av livmodern. Den kan kännas mitt emellan naveln och blygdbenet. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig. Många drabbas av svettningar eftersom blodflöde och puls ökar. Snart är det dags för ultraljud.

Så här känner jag

Magen har blivit rund o mycket större. Jag tycker det känns som bebisen är ända uppe i naveln. När jag känner på magen känns den hård nästan hela vägen upp till naveln, antar att det är livmodern. Jag är mycket hungrigare och äter så fort jag blir hungrig. Jag har bara gått upp cirka 1 kg, vilket jag tycker är märkligt. Men jag har ju mått prima hela tiden och har varit superpigg sedan jag började efter semestern i augusti så det måste ju vara ett tecken på att jag äter tillräckligt. Jag känner inte av några svettningar, men jag brukar inte svettas så mycket, hoppas att det inte det ändras bara… Jag har fått lite ont i svanken när jag sitter och det gjorde lite ont när jag tränade MRL (stepbräda) förra veckan…

2 reaktioner på ”Vecka 17

  1. Jättemysigt! Ja, snart är det dags, det ser jag verkligen framemot! Jag har mitt UL i vecka 19. Vet inte om det borde varit i vecka 18, men BM räknade fel och sen när jag hade fått tiden och hon insåg att hon hade räknat fel när hon läste om mitt tidiga ultraljud i min journal så ändrade hon inte tiden. Men det kan väl inte vara så petigt tänker jag… det är ju många som inte ens vet när dom blev gravida, då måste det ju vara svårt att räkna ut vecka…!?!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem + 9 =