Hej! Det är jag som är Emma och det här är min blogg, På Smällen! Den 16:e mars 2013 blev jag och min fästman föräldrar till vår underbara Lucas! Just nu befinner vi oss i Salvador i Brasilien! Häng med oss och läs om hur det är att vara mammaledig i Brasilien! Läs om livet som förstagångsmamma, tankar om bebis, tips, tester, träning och massor av annat! ♥ Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: [email protected]

Add Comment Register

Vecka 33

Igår gick vi in i vecka 33!

Bebis

Nu väger din bebis ca 2,2 kg och är 45 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur. Om bebisen skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra. Det finns gott om fostervatten som gör att bebisen kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot  fostret. Fostervattnet är lite grumligt, vitaktigt i färgen och har en doft som påminner lite om hav och tång. Det har blivit trångt för bebis i magen så du kan känna mindre av de tydliga sparkarna nu och mer av att bebis rullar runt. Bebisens hjärna ch huvud växer snabbt nu, det ökar med 9,5 mm!

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt. Om bebisen har lagt sig till rätta nu kan det kännas lättare att andas och om du haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kommer uppleva ett ökat tryck neråt och du kan känna stickande känslor i bäckenet, det är helt ofarligt. Insomnia är också vanligt nu, 80% av drabbas av sömnsvårigheter.

Så här känner jag

Graviditeten går så fort nu så det känns som jag knappt hinner med! Jag glömmer bort vilken vecka jag är i och det känns helt sjukt att bebis är här om cirka 7 veckor! Jag kan inte fatta att det är sant! Och jag som har sååååååååååååå mkt att göra! Välja BVC, ansöka om föräldrapenning (det är ju bara 6 veckor kvar på jobbet nu), bestämma mig för barnförsäkring och kanske en livsförsäkring också… OCH packa BB-väskan!!!! Det får jag inte glömma! Jag har ju drömt om detta, att bebis skulle komma och jag hade glömt bort det… tror jag ska börja med att skriva ner en lista på allt som behövs.

Halsbrännan verkar ha försvunnit! Vet inte om det är för att jag har börjat jobba igen och att jag äter mer regelbundet eller om det är för att jag rör på mig mer, men jag mår hundra ggr bättre iaf! Sömnen har verkligen varit lite sisådär. Men nu de tre sista nätterna har jag fått sova bra iaf. Berodde kanske på den varma chokladen som jag har druckit om kvällarna :) Bebis ligger mest och knör i magen nu, han sparkar bara till ibland. Jag ligger fortfarande kvar på 8,6 kg i viktökning, skönt att det går sakta med vikten tycker jag :) Jobbigt att öka för snabbt.

3 reaktioner på ”Vecka 33

 1. Skönt att halsbrännan är borta, den är ju hemsk när den kommer sådär. Skönt att chockladmjölken hjälper :)
  Härligt att vikten håller sig bra :) Du kommer säkert landa på en 10-13 kg plus eller något sådant, helt perfekt ju :) Du är jättefin!

  Har du fått några bristningar på magen ännu?
  Jag såg att jag fått en liten lite mini på ena sidan…över höften typ :) Men det hjälper nog med att smörja så som man gör..och magen blir ju så len :)

  Svar från Emma: Halsbrännan är tyvärr tillbaka…. Chokladmjölken hjälpper fortfarande :) Tack söta du! :)
  Nää, en så länge håller bristningarna sig borta. Jag har smörjt magen två gången om dagen sedan vecka 6 nu så jag hoppas att det ger resultat! Tur att du bara har fått en mini! Smörj är nog bra och sköntt för huden också! Ja, magen blir verkligen len och skön :)

 2. Skönt att halsbrännan har gett med sig. Jag har kvar min och avskyr den!!
  Ja, nu går tiden verkligen fort och jag börjar känna mig lite smått stressad över allt som ska hinnas med :) Men jag är iallafall ledig från jobbet helt nu så jag ska nog hinna med allt :)

  Svar från Emma: Ja det är blääää med halsbränna! :S Skönt att få vara ledig, önskar att jag fick det också :)

 3. Tycker de e så intressant o läsa din blogg..är nämligen beräknad till 2:e mars och de mesta du beskriver i graviditeten drabbas ja av 1-2v innan 😛 T.ex. halsbrännan, var likadant för mig, den kom ca 2 veckor innan du skrev om de och sen försvann den för 1-2 veckor sen 😛 Har också sovit dåligt en tid och blev tipsad att ta en Postafen nån timme innan ja la mig, vilket funkar ibland tkr ja :) Ska nog även testa varm choklad 😉

  Svar från Emma: Åhh vad kul att du tycker att min blogg är intressant! Tack! Vad lustigt att jag går i dina fotspår med mina symptom :) Har du sovit bättre det sista? Ja, prova varm choklad! Jag har Postafen i reserv om jag skulle behöva :) Tack för det tipset!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + fyra =