Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hypotyreos

Den glansiga stenen. Freja visar den för alla. Hon e så stolt att hon kan klättra upp o ner själv! href=”http://minbebis.com/blogg/emmsen/files/2013/09/20130828_181406-e1378105035271.jpg”>20130828_181406
Oj vilken lördag. Dop för en kompis flicka på förmiddagen och sedan hem och vila en stund sen i väg på 40 årsfest för Tottes systrars man. Dopet vart på en ö så vi åkte först båt som vi hoppade på i torhamn 9.40. Freja o Sigge busade o lekte som vanligt ochSvea var så nöjd oglad hela dagen. Alicia var oxå på bra humör…hon e förkyld men ändå så go o glad. Vi köpte en boklåda från märket pumkin. Nu tar ju som sagt Alicia napp och jag kan nu söva henne genom att köra henne i vagnen. Helt underbart..hon har ändrat mönstret från att sova ca två gånger per dag med högst 30 min sovtid till att sova ca fyra gånger per dag med oftast en timmes sovtid (men de e lite olika ibland bara 30 min men kan oxå bli 2 timmar) märker tydligt när hon börjar bli trött. Kliar i ögon, gäspar, gnäller lite o inget är roligt. Detta ändrades vid 4 månaders ålder helgen den 24/8. Då tog hon nappen äntligen med.
20130829_164045

Freja sov hos min syster när vi var på festen. Vi tänkte och stannade inte länge på festen för Alicia e förkyld och sen visste vi att festen skulle bli rätt livad sen var vi trötta efter en heldag! Men Freja valde ändå att sova hos kusinerna och de hade haft så mysigt med grillning, lek o film. Dagen efter gick de till lekparken sen hämtade Totte och fick med sig hem en fantastisk äppelkaka. Mumms..tack syster yster♥.
Jag hann storstäda och tvätta upp lite tvätt.

Husstatusen?! Nu har de sista rummen fått sina tapeter! Vårt, Alicias och gemensamhets rummet. Å så nöjda vi e med våra val! Ska ut o fota sen och lägga ut. Rotade fram lite kläder i stl 68 och 74 som Freja haft. O så roligt o se dom igen..bla helloKitty flisjacka som ja älskar. Även en vindjacka som blir perfekt nu i regnrusket. Nu känns de som hösten är påväg. Men ska bli mysigt o kunna tända lite ljus och ta på myskläder. Kommer sakna sommarn men den har vart helt underbart och varm så nu säger ja faktiskt välkommen höst! Denna vecka bjuds det på ny mammagrupp med Sandra som är Alicias bvcsköterska, dagis, lämna in blod för Freja hypotyreos som de upptäckte tack vare pku testet de gör på bb i huvudet. Så Freja tar levaxin varje kväll och har gjort sen hon var fyra dagar gammal. I magen fick hon i sig hormonet från mig men sen ute behöver hon ta hormontabletter. En annan form som har med sköldkörtel är struma som man kan få i äldre dar. Frejas sort betyder att hennes sköldkörtel är underaktiv så hon måste ta hormontabletterna för att få jämnnivå på sköldkörtel.Freja har alltså inte påverkas av det utan har alltid fått i sig hormonet. hon är precis som hon ska vara. skönt de såna tester så de upptäcks tid! Risken att få hypotyreos är inte stor men finns en liten procent och den procenten fick vår flicka. Men vi e så lyckliga och har aldrig vart några problem.. Hon tar sin tablett och testas två gånger om året så hormonnivån ligger bra. Läkarna här visste inte mycket och fick läsa och fråga andra för de hade inga erfarenheter. Läkarna säger bla att man inte vet varför barn får det. så så e de bara. Så i veckan är det ett litet stick i fingret (bebis-tar de i huvudet) sen skickas de för svar. Ringer oss o berättar om det ligger bra eller om vi ska höja dosen. Hur hon fick i sig tabletten som bebis-krossade tabletten i en sked med en sked och sedan blanda med bröstmjölk och dra upp i en spruta och sedan fick hon suttat i sig det. Nu får hon den i handen o sväljer, aldrig vart några bekymmer. Inte kul o ta stick i fingret men det är kul att leka på barnavdelningen och att man får en tatuering eller så efter:). hon e så tapper, duktig o tålig vår lilla stumpa♥.

Nahe! Nu får vi ta tag i denna dag p göra lite frukost!
20130827_145307
http://www.medtronic.se/sjukdom/skoeldkoertelssjukdom/index.htm
här är en sida där de förklara om sköldkörteln..
Kommentera


× två = 18