Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Dilemma?

2011-05-06 @ 09:54

http://www.aftonbladet.se/wendela/article12984002.ab

En bartender nekade en ammande kvinna att köpa vin, vad tycker ni?

Jag har aldrig haft nån som ammar (vad jag vet) som velat köpa alkohol, däremot har jag haft gravida gäster. Det är inte lätt…3 kommentarer på inlägget “Dilemma?”

 • majblomman

  Hej! Har en fråga. Vet att du har skrivit det innan, men jag hittar det inte:( När kände du sparkar utanpå magen?? Hoppas att allt är bra med dig..Kram

  2011-05-06 kl 13:14
 • heartan

  Kändes ju inte helt rätt av bartendern att lägga sig i hennes liv kanske, och som du skriver – vad du vet har du inte serverat någon som ammat, men många passar ju säkert på att ta sig ett glas vin eller två när de ändå har någon som passar barnet, typ första middagen ute. Och som Livsmedelsverket säger att alkoholhalten i bröstmjölken är högst mellan ½-1 timme efter att man druckit gjorde ju mamman dessutom rätt, för första vinet borde inte hunnit ut i blodet/mjölken och sen var bebisen nyammad och skulle klara sig tills den största mängden gått ut igen. Eller, hon kanske till och med hade flaska för senare? Svårt fall, men ändå inte riktigt bartenderns sak. Och jag som servitris skulle nog inte vilja blanda mig i på det viset heller. Har sålt vin till gravida ett par gånger, men har även sett att dessa tjejer suttit o läppjat på vinet och druckit vatten istället, kanske inte varit redo att tala om för sitt sällskap att de varit gravida? Kändes dock skönt att plocka in deras nästan orörda glas när de lämnat för kvällen.

  Förresten – trevlig helg! :D Kommer inte blogga under helgen så passar på att skicka en önskan nu! Hoppas solen hittar fram och att ni får lite värme igen! Kram!

  2011-05-06 kl 13:57
 • En liten

  Majblomman; hittar inte din minbebis-blogg och din andra går inte att kommentera. Man måste ha nåt slags konto???

  Jag kände själv första sprattlet kring vecka 16. Men sambon kände inte sin första förrän kanske vecka 22. Var först förra veckan (24) kunde han känna tydligare och nån varje dag.

  2011-05-06 kl 17:37

Kommentera