Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Första veckan

2011-08-27 @ 19:19

Idag är vår prins en vecka! <3 Känns jättekonstigt. Dagarna har rusat förbi samtidigt som det känns som att vi haft honom jättelänge…

Första nätterna sov jag jättedåligt. Även fast William var snäll och sov mellan maten så vaknade jag av minsta lilla ljud och rörelse. Eftersom han knorrar och rör sig i sömnen precis som alla andra vaknade jag flera gånger i timmen. Var han vaken, sov han, ville han ha mat, behövde han ny blöja, låg han fortfarande på rygg, kanske hade han magknip? På dagarna gjorde det inget om han knorrade och blev ledsen men på nätterna kände jag mig jättestressad att han skulle börja gråta hysteriskt. Eller att jag skulle somna medan jag ammade och antingen tappa honom eller lägga mig för nära.

Nu har det gått några dagar och min hjärna verkar ha lärt sig att skilja lite på vanliga små ljud och gnället när han är hungrig för jag har lyckats sova flera h i sträck vilket gjort stor skillnad på morgonen när det varit dags att stiga upp. Att ha underlaget i sängen ger också en trygghet så jag slipper oroa mig för att rulla över honom.

Just nu sover han mest, men han har små perioder då han är vaken och utforskar världen. En av dem envisas han med att ha varje natt mellan kl 00-02. Tur att han inte är ledsen utan bara vaken, då är det helt klart värt att själv vara vaken fast man är trött. Att ligga och titta på honom när han tittar tillbaka och gör små miner måste vara det mest underbara som finns! Han är söt som socker i våra ögon.

Igår hade vi vårt första fredagsmys hela familjen. Tur att vi har en stor soffa så alla fem får plats! :)En kommentar på inlägget “Första veckan”

  • gopplan

    Jag har inte gratulerat dig än så jag passar på att göra det nu. Grattis till en bedårande son! Jag sov också superkasst i början. Först av alla hormoner som flödade runt och sedan för att Helgot ville äta varannan timme och däremellan låg jag på helspänn. Men det blir bättre.

    2011-08-28 kl 9:06

Kommentera