Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

The shopping begins

2011-06-22 @ 16:17

Har fått så många bra tips av er! Börjar få ihop en ganska bra lista på vad vi behöver. Vissa saker har vi bestämt att vänta med tex babygym, det lär vi inte använda första veckan. Har även kommit på att vi ska skippa att ta hem spjälsängen, vi lär inte använda den speciellt mkt i början och pga brist på utrymme vill vi inte ha några onödiga möbler ståendes. Vaggan som min morfar gjort åt mig när jag föddes ska jag däremot ta hem, sen funderar jag på att beställa en babykorg på hjul. Tänk vad smidigt att lägga honom i den och sedan bara dra med alltihopa när man går från rum till rum! Hade helst velat ha en som kan vagga, men de verkar dubbelt så dyra så vi kör nog på vaggan + vanlig korg på hjul.

Typ en sådan här tänkte jag mig: babykorg

Vill helst inte ha honom liggandes på golvet när vi har hundar som springer runt här hemma och babysittern väntar vi lite med. Ni som har barnet sovandes ofta i sängen med er har ni något snuggel nest, mjuklift eller liknande som barnet sover i eller ligger det bara bredvid er?

Satt och letade efter en gravidkudde som jag kan ha när jag sover och hittade den här på Jollyroom.se:

umami

Det är en gravid-, amnings- och babykudde i ett. Tycker den såg väldigt smart ut! Den kostade 595:- men ska jag köpa en gravidkudde + en amningskudde så får man räkna med det dubbla ändå. Tyckte dessutom att de flesta amningskuddar låg kring 800 kr. Klicka på bilden för att se produkten6 kommentarer på inlägget “The shopping begins”

 • linda

  Jag har f ö även ett Mumin-babygym över (har två stycken) som du kan få köpa om du vill.
  Jag har tagit hem vaggan som min morfar gjort till mig, men den har vi knappt använt. Har köpt en spjälsäng istället. Hon sover i spjälsängen större delen av natten. Tidigare när hon ammade mycket på natten så samsov vi. Mest eftersom det är skitjobbigt att lyfta upp o ner i en vagga.

  Skaffa en bärsjal/sy en själv istället för att lägga pengarna på korgen. Det är så kort tid de kan ha vagga/korg. För så fort de börjar bli lite rörliga, så finns risk att de välter och barnet ramlar ur.

  Hoppas ni får en solig midsommar. kramar

  2011-06-22 kl 23:18
 • sawiik

  Heeej! Nu var det sådär länge igen sen jag kikade in här. Har ju missat massor. Får ta och läsa ikapp i midsommar. :)

  Jag skulle lagt ut receptet ikväll på pannacottan men kom först hem sent och sen var Love vaken och nu borde jag sova.

  Men dessa ingredienser behöver du: gelatinblad, vaniljstång (3g), strösocker, grädde (3 dl), jordgubbar eller annan frukt. Hinner jag så kan jag mejla receptet till dig imorgon bitti. eller så kanske Janne kan fixa det. :)

  Kram!

  2011-06-23 kl 1:20
 • sawiik

  Recept på pannacottan finns på min blogg nu. Och det är lätt att göra. Tar bara lång tid att stelna.

  kram

  2011-06-23 kl 8:31
 • heartan

  Har också kikat på den där kudden… Men nu börjar det kännas som att allt sånt där är onödigt. :P Kanske panikköper en sen när jag sitter där och försöker amma. :D
  Korgen var ju jättesöt! Kolla Blocket och antikaffärer efter billigare varianter – nya kostar ju sjukt mycket.
  Du….62 dagar kvar till BF. Hur fort det har gått, eller hur? :D

  Kram och härlig midsommar på er!

  2011-06-23 kl 8:46
 • gopplan

  Vi har haft honom liggande bredvid oss utan något speciellt runt. Om man inte sover extremt djupt är det ingen fara, för mig är det snarare tvärtom att jag vaknar så fort han rör sig så ingen risk att jag skulle råka lägga mig på honom.
  Svar: Tack! Det är så skönt att äntligen få slippa gå på intervjuer och veta vart jag ska ta vägen i höst efter ledigheten.

  2011-06-23 kl 21:28
 • hannasliv

  Vi hade vår dotter bredvid oss i sängen, utan något runt henne, dom första veckorna, sen flyttade hon över till spjälsäng men den står precis bredvid sängen så jag lätt kan ta ner handen om hon blir ledsen..

  Man känner oftast när bebisen kommer hur man vill ha det. =)
  Lycka till med sista veckorna i graviditeten.

  2011-06-25 kl 22:34

Kommentera