Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vad som hänt sen sist

2011-09-06 @ 20:39

Här var det dåligt med uppdateringar. :P Datorn hamnade oändligt långt ner på prioriteringslistan. Första veckan hade vi inga gäster (vi ville inte) vilket gjorde att det var gäster nästan varje dag förra veckan. Den här veckan ser lite lugnare ut så kanske hinner med några uppdateringar. :)

Han är så vacker, underbar och fin vår lilla son. Ligger fortfarande mest och beundrar honom och hans små framsteg. =) Han sover ganska mycket men har faktiskt tränat rösten några gånger. Första två veckorna sa han inget, det var bara lite gnäll. Under helgen kom han däremot på att testa sin röst även fast det bara var korta stunder. Byta blöja är minst populärt.

Man ser att han börjat fokusera blicken mer. Det är spännande att titta på lejonet från Lamaze och självklart mamma & pappa. Han har hårda nypor och råkat få tag i både lejonet och mammas hår några gånger. Han har även sprattlat och lyckats vända på sig från ena sidan till andra så det är otänkbart att lämna honom liggande någonstans ‘oskyddat’.

Alla frågar om han äter och sover på nätterna. Äter och ökar i vikt gör han. Var på bvc i måndags och han ligger kring +150 g/vecka. Han är nu 52 cm och väger 3160 gram. Har varit på bvc varje vecka, går alla så ofta? Han sover inte hela nätterna, han äter & kissar några gånger. Vissa nätter kan det bli att stiga upp en gång i timmen, men oftast får vi sova 2-3 h i sträck. Han skriker inget som tur är utan gnäller lite när det är dags sen somnar han om när han blivit mätt och torr. Han har inte bråttom när han äter utan kan smaska i en timme ibland. Då är det svårt att hålla sig vaken. Tror jag läst varenda artikel Aftonbladet har att erbjuda via mobilen de senaste veckorna! ;)

I början sov han nästan jämt i mjukliften på dagarna men den senaste veckan har han hellre velat vara i famnen. Då kan han sova i flera h. Det är jättemysigt men man blir väldigt begränsad. Svårt att gå på toa, äta och tvätta med en bebis i famnen, därför har vi köpt en Babybjörn bärsele. Kan behövas nästa vecka när sambon börjar jobba igen och vi inte kan hjälpas åt.

Hur tidigt har ni varit ut bland folk? Vi har varit ute med vagnen men inte på affärer eller caféer än. Står överallt att man ska undvika folksamlingar i början, men inte hur länge. Tänkte att jag skulle vänta till nästa vecka, nu när vi ändå är två här hemma. Men är det för tidigt att gå på stan när de är 3-4 veckor? Blir svårt att skydda honom från baciller hur länge som helst.

Nu ska jag ta och läsa era bloggar och svara på kommentarer!!!

DSC_0427



3 kommentarer på inlägget “Vad som hänt sen sist”

 • Deer

  Åååååh, han är ursöt!!!

  Puss

  2011-09-06 kl 20:42
 • lillalady

  Vad söt han är =)

  Vi var ute i folksamling när hon var 4 veckor. Tyvärr kom hon i influensatider, så med facit i hand skulle vi ha hållit oss inomhus. Men nu kanske det är lite säkrare att vara ute :)

  2011-09-06 kl 21:16
 • mjukisida

  Grattis till en jättevacker son!

  2011-09-06 kl 21:17

Kommentera