Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vecka 34, 33+0

2011-07-07 @ 09:45

 w32

Bebis

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Kroppen

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen. Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända.

Jag

Mår fortfarande bra. Har inte drabbats av något denna vecka heller, men räknar med att de gömmer sig runt hörnet. Tror det beror på att jag är ledig och kan äta, vila osv när jag vill. Behöver inte stressa, lyfta eller göra något desto mer jobbigt om jag inte känner för det. Läste i tidningen att det är jättebra att äta jordgubbar, ännu en anledning att äta några varje dag! ;) Har inte gått upp något denna vecka, men det är nog bara bra eftersom det blev ett ganska stort hopp uppåt förra veckan. Alla verkar tycka att jag är ganska liten men jag tycker det är ganska skönt. :)

+12 kg & +21 cm hittillsEn kommentar på inlägget “Vecka 34, 33+0”

  • Karolina

    Ja det är skönt att det finns havandeskapspenning som man inte behöver jobba den sista tiden om man har tungt arbete. Jag var också ganska liten men det kom sen sista månaden så mot slutet kände jag mig gigantisk men det var nog för att det var så varmt förra sommaren. Så skönt att du och bebisen mår bra.

    2011-07-07 kl 10:15

Kommentera