Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lugna ned dig!

2018-06-18 @ 08:57

I april. Man i trettioårsåldern säger ”lugna ned dig..”. Jag var glad, sprallig, bjöd på överraskningsfest och frågade vad han ville ha att dricka.

I maj. Man 50+ säger ”lugna ned dig..”. Jag satt artigt vid middagsbordet men uttryckte att jag verkligen inte gillade att han nonchalant sa att ”frun måste ställa upp för en egen företagare”. Han fortsatte.

I juni. Man 55+ säger ”lugna ned dig..”. Jag uttryckte att jag verkligen inte gillade att han sa att hemma hos min familj vet man inte vad en dammsugare är.

Hur svarar man på ”lugna ned dig”?

Jag ska alltså inte vara för glad. Jag ska självklart ställa upp för min man och städa bättre. Och absolut inte ifrågasätta.

/Emelie

Scarred for Life!

2017-10-20 @ 20:02

Jag har ju ett sjukt ärr. Visste ni att jag var en hubot en gång i tiden? Jag laddade batterierna via USB vid hälsenan!

!

2017-10-17 @ 21:26

#metoo och ALLA andra tjejer. Med eller utan hashtag, vi vet omfattningen.

Två av framtidens pappor och män bor under mitt tak…

Snart två dygn!

2017-10-16 @ 19:53

Hej,

Snart två dygn utan snus. Utan nikotin över huvudtaget.
Rastlös, irriterad. Känt mig stark, lite full och oskarp.

Är glad över detta.

Bakfylleångest utan bakfylla!

2017-10-14 @ 21:31

Hej!

Den senaste tiden har jag mått väldigt dåligt. Jag har dock inte kunnat säga vad det är, just för att jag inte har vetat. Men jag har funderat. Jag har tänkt att en förklaring är dålig självkänsla, men varför skulle den helt plötsligt bli dålig?

För att beskriva känslan jag nästan dagligen känner är bakfylleångest utan bakfylla.

Innan denna ångest blommar ut är jag lättirriterad och rastlös. Jag får ”ugly thoughts” som min kollega beskrev så bra.

Jag försöker att trycka undan dessa fula tankar med bra tankar. Men det är svårt.

Googlade detta och ”behandling”. Ett steg mot att bli ångestfri är att jag börjar att träna (både svett-träna samt mindfulness) och att jag slutar snusar.

Han fick städa själv!

2017-09-25 @ 20:56

Pax för att inte sitta bredvid Andreas när vi käkar pannkakor och hallonsylt.

Strunt-prat!

2017-09-11 @ 23:23

Sådär. Farmor har begravts och jag har slutat blöda från mitt andra missfall. Den här gången blödde jag i 4 dagar och rejält. Andra gången jag blev räddad av inkontinensskydd på jobbet. Det första missfallet var mer utdraget dock.

Jag saknar mamma. Mina systrar, Pernilla och Johanna. Jag vill bara vara med dem.

Sen är jag sugen på att supa och röka. Men det gör jag inte. Men jag tänkte planera för att ta ett par glas vin på fredag. Eller öl. Eller Cola och chips. Eller något nyttigt och smakrikt. På jobbet var det någon som åt någon god fisk med typ primörer. Primörer på hösten. 

Idag kramade jag om mina barn och var på väg att börja böla för all kärlek jag knde gentemot dem. 

Emelie, VAKNA, kom tillbaka. Hon som gärna lagar lite god mat som ibland är sådär perfekt salt. Och bakar! Ho-ho?

Måste. Sluta. Spela. Hay-day.

Blödning efter missfall!

2017-07-29 @ 22:07

Idag, kanske igår, var jag helt blödningsfri. Det betyder att jag blödde 13-14 dagar efter missfallet.

Och SOM jag har badat i havet idag. Kändes som 21-22 grader i vattnet. Härliga vågor. Hampus är en liten badkruka dock, det är tydligen kallt och han är ”jädd”. Men vattenrutschbanor i typ 17-graders pooler gick hur bra som helst, trots blåa läppar.

Jag njuter av semestern. Vilken tid man får med familjen. Oslagbart.

Vandrar själen?

2017-07-18 @ 21:57

”Vad händer med själen när man dör?” Har jag googlat idag.

Idag, 9:00, avled min farmor. En gång i tiden min extra mamma, min bästa vän och min trygghet. Min farmor fick Alzheimer för drygt 10 år sedan, redan då kom sorgen. Men nu när jag vet att jag aldrig mer få se henne, i egen hög person, har gjort så att jag gråtit många tårar idag.

De senaste dagarna har jag varit blödig. På mer än ett sätt faktiskt. Jag har nu varit med om ett missfall. Kraftig mensvärk och inkontinensskydd i trosorna har varit bestående. Mensvärken har jag dock varit utan nattetid, inte det andra.

Men ödmjuk. Det har man blivit inför livet. Liv. 

Himlen är vacker ikväll. Jag tittar upp och älskar att tro att farmors själ har vandrat till ett vackert ställe. Mitt lilla embryo också för den delen.

Vad har hänt sen sist?

2017-06-08 @ 21:20

Jo, mina två pojkar har fått vattkoppor. Och jag som trodde att både hade haft vattkoppor. Men NU var det VERKLIGEN vattkoppor. Hannes en aning fler koppor.

Hampes rygg

Hannes rygg


Jag kan heller inte fatta att Hannes blir 6 år nästa vecka. Han kan sitta och rita mandalas i timtal. Han har fantastisk fantasi. Så klok och snäll. Jobbig? Ja, men det var värre förut vid 4-5 års ålder. Jag är ju säkert lika jobbig.